Videnskab, botanik, vandretur og frimærker

Videnskab, botanik, vandretur og frimærker

11. november 2013 - kl. 0:20 - af

Overskriften var hvad 47 medlemmer af Østvendsyssel Frimærke- og Møntklub fik fortalt i et foredrag torsdag 7. november i klubbens mødelokaler på Fredensgade 3 i Dronninglund.

Foredragsholderen var formanden for DDF, der står for Danmarks Filatelist Forbund, Søren Christian Jensen fra Kongerslev.

Hvordan en frimærkemand kan blande alle disse ting sammen, så det bliver et underholdende og godt foredrag er ganske enkelt. Foredragsholderen havde taget udgang i, den svenske botaniker og videnskabsmand, Carl von Linné, der er fuldt på højde med danske Niels Bohr i videnskabskredse, og simpelthen taget på en 14 dages vandretur til Lapland sammen med to kammerater. Her havde de gået, af de samme stier, passeret de samme elve, brugt de samme sovepladser og lagt sten på de samme varder, som Carl von Linné gjorde på sin rejse til Lapland i 1740. DFF formanden viste samtidig billeder og frimærker fra Lapland på storskærm og opfordrede samlerne til at gå hjem og kigge deres svenske samlinger efter, da der er stempler på frimærker fra Lapland, der er omkring 6 – 7000 – kroner værd.

Østvendsyssel Frimærke- og Møntklubs næste møde finder sted på Hjallerup skole torsdag 21. november 19.00, og torsdag 5. december er der juleafslutning på Fredensgade i Dronninglund. Her er alt det formelle lagt på hylden, for nu skal der spilles banko med masser af juleænder og andre præmier samt en hel del julehygge.

Opstart efter nytår finder sted 9. januar i Hjallerup og 23. januar i Dronninglund. I Dronninglund er der klubaften med formidlingssalg med en liste på omkring 160 numre.

Hvis nogen skulle være interesseret i at vide hvad samlerne laver, er de velkomne til at møde op og kigge med et par gange, uden nødvendigvis at skulle være medlem af klubben. En henvendelse kan også rettes til formand Jørgen Ø. Andersen på mailadressen jhk77@andersen.mail.dk eller på mobiltelefon 40 38 81 71.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Videnskab, botanik, vandretur og frimærker' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger