Et tomt, kommunalt hus kan ikke købes

Et tomt, kommunalt hus kan ikke købes

11. november 2013 - kl. 16:47 - af

I mere end et år har Rene Frederiksen, der er indehaver af Sæby Fest Service i Hørby forsøgt at få kommunen i tale omkring et evt. køb af ejendommen på hjørnet af Nørregade og Understedvej, men dette har ind til videre ikke givet resultat.

Bygningen har tidligere været anvendt til ungdomsklub, men klubben er rykket ud, da der i ejendommens kælder blev konstateret skimmelsvamp.

Rene fortæller, at han, selvom han har mere end 300 kvm. til sin rådighed i Hørbys gamle varehus, mangler lagerplads og et sted hvor han kan stå med opvasken af det udlejede service.

Kælderen har han ikke brug for, så den vil han bare fylde op, og så er problemet med skimmelsvampen løst.

Kommunen har haft en mægler til at vurdere ejendommen, og mægleren har vurderet, at bygningen ikke kan sælges. Nu står bygningen så bare tom, og forfalder mere og mere. Taget er utæt, vinduerne rådne og bygningen står uden opvarmning, hvilket ikke gavner en evt. renovering.

Rene Frederiksen mener ikke, det kan være rimeligt, at kommunen slet ikke er interesseret i at sælge. ”Det virker som om, kommunen hele tiden dækker et salg af et tomt kommunalt hus ind under en eller anden paragraf i lokalplanen. Det må vel være i alles interesse. Kommunen slipper af med en bygning, få penge i kassen og undgår yderligere udgifter på huset og jeg får løst mit problem”.

Jørgen Tousgaard (S) siger at det er et af de bedste beviser på, at kommunen nu må sætte turbo på salget af de mange tomme bygninger, der står rundt om og forfalder. Han har haft mange henvendelser fra erhvervsdrivende, og andre som har været interesseret i at købe nogle af kommunens tomme bygninger. Plangrundlaget skal være i orden, og vi vil straks efter valget indkalde ejendomsmæglere, erhvervsdrivende og investorer for at få en realistisk vurdering, og få sat gang i salget.

René Frederiksen: – Beskeden fra kommunen er, at anvendelse af bygningen til erhverv forudsætter en helt ny lokalplan, og at det vil blive pålagt køber at betale for den. I min verden kommer det praktiske i første række, så det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig. Jeg har fået at vide, at en ny lokalplan nok vil koste mellem 30.000 og 100.000 kr. Hvis det skal lægges på købsprisen, er huset ikke længere interessant for mig.

En kommentar til “Et tomt, kommunalt hus kan ikke købes” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Et tomt, kommunalt hus kan ikke købes”

  • Søren Christensen

    Det kan være de kære byrødder bliver lettere at danse med fra og med onsdag i næste uge. Så skal de fine skåltaler føres ud i livet, og for at budgettet kan hænge sammen skal der sælges kommunale ejendomme og grunde for et stort millionbeløb.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et tomt, kommunalt hus kan ikke købes' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger