Travl oktober på Sæby Bibliotek<br>…

Travl oktober på Sæby Bibliotek

10. november 2013 - kl. 0:50 - af

Biblioteket kan mærke at efteråret har holdt sit indtog, og med det også de indendørs sysler, og så har bibliotekets arrangementer haft stor tilslutning af både børn og voksne.

Oktober måned blev indledt med det lille kursusforløb Intro til Internettet, og helt som det plejer, var der fyldt op til sidste plads med håbefulde ansøgere på ventelisten. Kurset forløb rigtig fint, og der var stor spørgelyst blandt de fremmødte. Det var der også en lille uges tid senere, hvor biblioteket var med i den landsdækkende Seniorsurfdag. Her var der også pænt fremmøde, og i modsætning til bibliotekets egne kurser, er det deltagerne, der selv sætter dagsordenen for, hvad der skal snakkes om. En ekstra krølle på dagen var besøg af Henrik Christensen fra Click i Sæby, der kom og præsenterede den seniorvenlige DUKA-PC, og det var der stor interesse for.

Biblioteket tilbyder hjælp til erhvervsdrivende og foreninger, når det gælder oprettelse af digital postkasse. Godt 30 har fået hjælp og vejledning på Sæby Bibliotek, som også fremover tilbyder hjælp med virk.dk.

Det var for børn
Børneteatret Tjørneheksen gæstede biblioteket i oktober, og det blev en virkelig god oplevelse for den totalt fyldte sal. Forestillingen var en genfortolkning af eventyret om Tornerose, tilrettelagt sådan, at publikum skulle være en vigtig brik i handlingen. Det var en kæmpe succes, og et meget medlevende og engageret hold, der gik til opgaven med liv og sjæl – samtidig med, at der blev tid til at røre lattermusklerne rigtig meget.

Trillingsgaard
Lidt overraskende var der ikke udsolgt til besøget af Ernst Trillingsgaard, og det var synd, for det blev en virkelig spændende og underholdende aften. Tilhørerne fik indblik i Trillingsgaards mange møder med kendte danskere både nulevende og afdøde, godt krydret med små anekdoter og sjove historier. Anden afdeling handlede om de udenlandske kendisser, som Trillingsgaard har mødt, og mange af dem er også blevet nære venner. En aften med meget personlige og private beretninger fra et langt liv blandt de kendte. Aftenen var tilrettelagt i samarbejde med Sæby Borgerforening.

NØDhjælp
Overraskende mange havde fundet vej til foredraget med Anja Ringgren Lovén, der leverede en meget rørende beretning, godt understøttet med billeder og små videoklip, fra hendes oplevelser med projekt DINNødhjælp.

Tilhørerne fik et indblik i, hvorfor en succesfuld karrierekvinde pludselig skifter spor fra en ledende stilling til nu at have oprettet sin egen nødhjælpsorganisation www.dinnoedhjaelp.dk. En både vedkommende og hjerteskærende beretning, som i den grad bevægede tilhørerne. Biblioteket har planer om et nyt besøg af Anja Ringgren Lovén.

Benny Andersen
Oktober måned lukkede musikalsk med cabaretten – Livet er ikke det værste man har. Et musikalsk portræt af mennesket, digteren, musikeren og komponisten Benny Andersen.

Teatret OPtimis gav en virkelig flot fortolkning af de mange kendte, men også flere lidt mindre kendte værker af Danmarks måske største nationaldigter i nyere tid. Der var stor interesse for arrangementet, og stemningen var rigtig god blandt publikum. Arrangementet blev samtidig Sæby Biblioteks bidrag til Spil Dansk Dagen – bare lidt på forskud.

Sebastian og nyt program
Generelt har Sæby Bibliotek oplevet en rigtig stor interesse for efterårets programmer, og nu er det så småt ved at være slut. Børn og barnlige sjæle kan dog godt glæde sig, for det er lykkedes at få fat i Sebastian Klein, han kommer lørdag den 16. november i Manegen – Sæby Kulturhus. Billetter kan købes på biblioteket.

Forårsprogrammet 2014 er allerede i støbeskeen, og er i øjeblikket ved at blive finpudset, så der er snart nye og spændende tilbud til store og små – også på Sæby Bibliotek!

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Travl oktober på Sæby Bibliotek
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger