Hørby Efterskole og Det Musiske Hus indgår samarbejde

Hørby Efterskole og Det Musiske Hus indgår samarbejde

10. november 2013 - kl. 0:54 - af

Hørby Efterskole har gennem mange år været kendt for sin Musik- & Dramalinie, hvor ikke mindst den årlige musical, der har en ubrudt historie helt tilbage til 1984, er et af flagskibene.

Som noget nyt har efterskolen indledt et samarbejde med Det Musiske Hus i Frederikshavn, hvor udgangspunktet er, at skolens musik-&dramaelever får mulighed for at indgå i forskellige af de arrangementer, der afholdes i her.

Bl.a. har eleverne fra faget ’Sceneteknik’ en oplagt mulighed for at komme til at arbejde sammen med professionelle sceneteknikere, som kan give dem et indblik i de mange muligheder, der er i spil, når der skal laves den helt rigtige kulisse eller kreeres den perfekte lyssætning.

På samme vis vil efterskolens musikere få mulighed for at agere opvarmningsband ved udvalgte koncerter i Det Musiske Hus, mens eleverne fra dramaholdet, kan få lov at stå forrest på scenen i Frederikshavn og byde publikum velkommen og fungere som en slags værter ved nogle af ’Husets’ arrangementer.

– Eleverne får ved det, at de i forskellige sammenhænge kommer til at færdes i Det Musiske Hus mulighed for at få indblik i, hvordan arbejdet med et arrangement tilrettelægges og afvikles, siger viceforstander Ole Læborg, der sammen med direktør Per Malmberg fra Det Musiske Hus, har været initiativtager til aftalen om samarbejde. Det er en stor og god udfordring, for de elever, der senere på året kommer til at spille en rolle både på og omkring vores egen scene, når den årlige musical til foråret skal sættes op, fastslår Ole Læborg.

Fra Det Musiske Hus ønsker man at gøre noget for musiklivet i området, og således bliver samarbejdet med Hørby Efterskole et gensidigt kultur- og dannelsesprojekt, hvor Det Musiske Hus får en ekstra platform i lokalsamfundet og Hørby Efterskole får med dette samarbejde en ny dimension i forhold til, hvad skolen kan tilbyde eleverne Musik- & Dramalinien.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hørby Efterskole og Det Musiske Hus indgår samarbejde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER