Apoteket informerer – diabetes type 2

Apoteket informerer – diabetes type 2

10. november 2013 - kl. 10:47 - af

Vesten lider af livsstilssygdomme, det er vist kendt af de fleste. En af disse sygdomme er diabetes type 2 – det man i gamle dage kaldte ”gammelmandssukkersyge”. Det med ”gammel” holder ikke længere. I dag ser vi desværre også mange yngre og unge mennesker der lider af denne sygdom.

Desværre kan det være svært at opdage, at der er noget galt, kroppen fungerer nogenlunde, men man er måske lidt for træt og lidt for tørstig, men det er langt fra alle der har sygdommen der lægger mærke til den.
Sygdommen skyldes at kroppens insulinproduktion ikke kan følge med, og der kan være en del årsager. En af de årsager, som er ret almindelig i dag er overvægt, og dermed forkert (for fed og sød) kost.

En konsekvens af at få diabetes type 2, er at kroppen ikke fungerer ordentlig, der kan tilstøde en række komplikationer, og i værste fald kan livet afkortes med adskillige år.

I sundhedssektoren er man til stadighed opmærksom på disse udfordringer, fordi de har så store menneskelige og samfundsmæssige omkostninger.

Torsdag d. 14. november er verdens diabetes dag, og her er der landet over en række aktiviteter der retter sig ikke mindst mod de uopdagede tilfælde. Man kan ved en simpel lille blodprøve (en enkelt dråbe) få en ide om at der er noget galt. På Sæby Apotek er der mulighed for gratis at få testet sit blodsukker torsdag d. 14. november mellem 14 og 17.

Behandlingen af diabetes type 2 er i første række kostomlægning og øget motion, senere kan man supplere med medicin, typisk tabletter, men injektionsmedicin kan også komme på tale.

Er man i tvivl om at man har diabetes type 2, bør man tage kontakt med sin læge, for at få en udredning.

God week-end

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket informerer – diabetes type 2' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER