Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

9. november 2013 - kl. 0:11 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Afdæmpede prisstigninger på boligmarkedet

Danmark

I sidste uge offentliggjorde Danmarks Statistik de seneste tal for udviklingen på boligmarkedet. Tallene viser, at fra juli til august steg lejlighedspriserne med 0,3%. Henover det seneste år er lejlighedspriserne steget med 8,8%. Det er glædeligt at konstatere, at tendensen til meget høj prisvækst på lejligheder er løjet lidt af i styrke hen over sommeren. Det gik i en periode lige lovligt stærkt på markedet for ejerlejligheder – så stærkt at man kunne blive bekymret for om vi var på vej ind i en ny forventningsdrevet boble. Set over de seneste tre måneder er priserne på lejligheder “kun” steget med 1,4%, hvilket er langt bedre i tråd med indkomstskabelsen. Det mindsker risikoen for nye ubalancer, og vi må håbe på, at tendens til svag men positiv prisvækst kan fortsætte.

Udviklingen i huspriserne har generelt set været mere afdæmpet. Fra juli til august er huspriserne stort set uændret med en stigning på 0,1%, og er over det seneste år steget med 2,3%. Huspriserne stiger på landsplan, men der er fortsat regionale forskelle. Men med udsigt til fortsat lave renter og svag økonomisk bedring over de kommende kvartaler tror vi på, at bedringen på parcelhusmarkedet kommer til at sprede sig som ringe i vandet fra de store byer ud mod resten af landet.

Danmarks Statistik offentliggjorde i sidste uge også nye tal for arbejdsmarkedet. Tallene viser, at den registrerede ledighed steg med 700 personer fra august til september, hvilket bringer køen af ledige op på 151.700. Det er naturligvis en del højere end før krisen satte ind – men hen over det seneste år har pilen peget svagt ned, og den tendens er fortsat gældende. Baggrunden for den svagt faldende registrerede ledighed er primært afkortningen af dagpengeperioden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger