Kurt Nielsen: Skal vi udvikle/afvikle Sæby?

Kurt Nielsen: Skal vi udvikle/afvikle Sæby?

9. november 2013 - kl. 14:21 - af

Under den overskrift er der indkaldt til borgermøde den 11.nov. i Manegen, bag initiativet står 4 lokale foreninger, jeg havde nu hellere set en overskrift som hed: Hvordan udvikler vi Sæby men nænsomt hånd så vi kan bevare alle de smukke og dejlige steder der findes i vores by. For selvfølgelig skal vi udvikle Sæby, vi skal ikke gå i stå men vi skal udvikle så det passer ind i de miljøer der findes, vi behøver ikke hver gang der er en ledig grund at plastre den til med store byggerier, når vi skal udvikle på områder omkring den gamle bydel skal det være således at det passer ind i miljøet.

Vi vil gerne være bosætnings område i kommunen, derfor skal vi sørge for at der er passende byggegrunde således at unge mennesker får muligheden for at bygge nye moderne energi venlige huse, vi skal tilpasse lokalplanerne således at de giver muligheder for at modernisere ældste villa kvarterer så de også kan omfatte moderniserede bygninger.

Som gammel Sæbydreng glæder det mig at se hvor flot en bypark vi har fået, jeg bliver ikke glad over at se den gamle skolegrund, men jeg behøver ikke et 4 etagers byggeri på grunden.

Jeg bliver glad over at køre eller gå en tur ned af Sdr. Ringvej især når jeg nærmer mig havnen, flotte punkthuse bygget af Børge Juel,  der er parkering og luft så man kan nyde havet, og et flot boligforeningsbyggeri “Havnebo” flot placeret ind i området bygget i dejlig farver og så følger den buede vej til  havnen, jeg bliver bestemt i dårlig humør når jeg så erfarer at man modsat dette flotte byggeri nu har planer om at opførte en massiv boligmasse beregnet til 90 boliger, et massivt stort hvidt byggeri som lukker alt udsigt til havet mangler åbenhed og friarealer.

Jeg kan godt forstå at lejerne i havnebo gerne vil have en anden udsigt end de gamle fabrikker, men hvorfor kan vi nu ikke tilpasse byggeriet så det bliver i samme åben stil som resten af området, det vil være ikke mindre end en katastrofe hvis dette byggeri gennemføres, det næste står klar på grunden ved siden af, hvad siger vi til 90 stk. mere, jeg siger nej tak.

Jeg vil udvikling af Sæby men jeg behøver ikke den form for udvikling, byg nu så det passer ind i de eksisterende miljøer det vil gavne Sæby, det vil glæde vores mange gæster/turister.

Byen ved skov, vand, strand og havn skal ikke være et nyt Manhattan, den skal udvikles nænsomt.

Venlig Hilsen
Kurt Jul Nielsen

Byrådskandidat for Venstre.

3 kommentarer til “Kurt Nielsen: Skal vi udvikle/afvikle Sæby?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Kurt Nielsen: Skal vi udvikle/afvikle Sæby?”

 • Fuldstændig rigtig Kurt.
  Få de nedslidte fabriksbygninger væk, byg i samme stil som Børge Juel husene, hele vejen ud til redningsstationen. Cirkusgrunden indpasses og inddrages i området. En ny cirkusplads ved trafikcenter Nord, eller der hvor Volstrup Skole nu ligger. Det er tæt ved motorvej og der kan skabes parkeringsmuligheder.
  Rode Andreasen plan med den gamle købmandsgård er noget der vil skabe miljø i Sæby. Det vil blive en turistmagnet.
  Men parkeringspladserne som forsvinder skal erstattes med nye. Det kan gøres, og vil være med til at vise Sæbys Å miljø endnu bedre, ja det kunne blive en perle.
  De 2 skønhedspletter, Nytorv, og Skolegrunden skal gøres færdige nu. Ikke mere benspænd. Få det så lavet.
  Hal kapaciteten ved fritidscentreret forøges, som påtænkt.
  Det er rigtig at Sæby endnu er et sted man bliver boende, og flytter til. Det skal det blive ved med at være.

 • Dansk Folkeparti havde tilmeldt sig borgermødet. Men det var der nogen fra de foreninger der inviterede der var imod.
  Derfor kommer vi ikke med vores syn på udviklingen af byen.
  Kan bedre forstå at der intet sker, og vi turistmæssig taber terræn.
  I Nordjylland er Sæby ikke på top 10. Og Skagen er dumpet til en 3. plads.
  Og det skulle være med til at vor ældrepleje, handicapbehandling, skole og børnepasning, dagpleje, og alt det andet ikke bliver yderligere forringet.
  Og Handelsstanden må da også være glade, hvis der kommer øget liv.
  Og så kunne der skabes Danske arbejdspladser, og det er væsentligt.

 • På trods af vores navn ”Bevaringsforening” er vi IKKE imod udvikling og boliger på Sæby Havn. Men som vi har påpeget flere gange, er vi imod det vi kalder for Manhattan-projekter med bygninger i 4-5 etager. Uanset om det er private eller en boligforening, der står for byggeriet. Det bliver en mur af grimme bygninger, der slet ikke passer sammen med området. De nævnte punkthuse mod syd kan accepteres da der er luft mellem husene OG højden er rimelig på den beliggenhed de nu har.

  Arrangørerne af mødet på mandag ser frem til at høre politikerne, hvad de vil med havnen. Vi vil afkræve dem nagelfaste svar på, om det er profitten, der skal bestemme udviklingen. Eller om vi kan bevare det unikke miljø omkring havnen, OG tage hensyn til brugerne af havnen.

  Der blev igangsat en demokratisk proces for nogle år siden, hvor mange parter var involveret i planlægningen. Det har kommunen helt droppet – lad os fortsætte hvor vi slap.

  Mvh
  Lars-Henrik Hyttel
  formand for Sæby og Omegns Bevaringsforening

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kurt Nielsen: Skal vi udvikle/afvikle Sæby?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER