Konsulent ansat til nordjysk erhvervsfremstød i Norge

Konsulent ansat til nordjysk erhvervsfremstød i Norge

8. november 2013 - kl. 13:09 - af

Projektet Nordjysk Erhvervsfremstød i Norge, som skal hjælpe nordjyske underleverandører med at øge eksporten til Norge inden for særligt den industrielle sektor, har netop ansat en konsulent.

Det fælles nordjyske projekt har som mål at hjælpe mindst 25 nordjyske virksomheder til enten at starte eksport til Norge eller styrke den påbegyndte eksport. Det skal blandt andet ske via besøg hos cirka 90 norske virksomheder og erhvervsaktører for at kortlægge den norske efterspørgsel efter samarbejde med nordjyske virksomheder. Den primære målgruppe for projektet er den industrielle sektor i Nordjylland med mange små og mellemstore virksomheder, der har potentialet til eksport.

53-årige Ejvind Schiønning er blevet ansat som konsulent i projektet, som løber frem til februar 2015 og er støttet med halvanden million af Vækstforum Nordjylland.

– Norge er inde i en rivende udvikling, som vi kan udnytte til at skabe vækst i Nordjylland. Mine besøg i Norge skal være med til at afdække behovet og skabe kontakt mellem de norske og danske virksomheder. Ofte ser vi, at de mindre virksomheder med fordel kan gå sammen for at løfte større opgaver, så jeg vil også fokusere på at skabe alliancer mellem de danske underleverandører, så de kan vinde flere og større opgaver i Norge, siger Ejvind Schiønning, der har arbejdet med salg i Skandinavien gennem en årrække.

Parterne bag det nordjyske erhvervsfremstød er Hjørring Erhvervscenter, Brønderslev Erhverv og Turisme, Center for Arbejdsmarked i Frederikshavn Kommune, Væksthus Nordjylland og Erhvervshus Nord. Derudover er der lavet samarbejdsaftaler med Eksportrådet og Invest in Denmark. Ejvind Schiønning bliver tilknyttet alle tre erhvervskontorer og bliver fysisk placeret hos Erhvervshus Nord i Frederikshavn.

Niels Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord fortæller:

– Vi har fået flere henvendelser fra norske virksomheder, som er interesserede i at samarbejde med danske virksomheder, og det er på den baggrund, at projektet er opstået. En del af vores nordjyske virksomheder har allerede succes med at eksportere til Norge, men potentialet er meget større. De norske virksomheder stiller høje krav til deres leverandører, så derfor er det også vigtigt, at vi klæder de nordjyske virksomheder på til at kunne løse opgaverne.

Foruden virksomhedsbesøg i Norge vil projektet drive et netværk for underleverandører, der via kompetenceudvikling og sparring skal give virksomhederne en forståelse for muligheder og barrierer på norske marked. Projektet omfatter også match making via konferencer og workshops i Danmark og Norge.

Virksomheder, der er interesserede i projektet, kan kontakte Ejvind Schiønning direkte på telefon + 45 24 29 43 91

For yderligere oplysninger, kontakt venligst
Ejvind Schiønning, konsulent, telefon + 45 24 29 43 91 / ejsc@frederikshavn.dk

Niels Christensen, erhvervsdirektør i Erhvervshus Nord telefon 98 45 80 01 / nics@frederikshavn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Konsulent ansat til nordjysk erhvervsfremstød i Norge ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger