De spændende job findes lige her!

De spændende job findes lige her!

6. november 2013 - kl. 13:17 - af

Det er naturligt, at en stor del af vores unge rejser ud af kommunen for at uddanne sig. Det er kun godt, men det ville være skønt, hvis flere af dem kom hjem igen for at bosætte sig og skabe sig en karriere her i kommunen. For vi har brug for dem på fremtidens arbejdsmarked.

Der er allerede i dag så meget gang i hjulene i vores virksomheder, at det kniber med at skaffe kvalificerede medarbejdere, og det problem vil vokse, hvis ikke flere af vores unge vælger uddannelser, der retter sig mod de job, som findes, bl.a. inden for kommunens vækstspor: De maritime erhverv, energi, fødevarer og turisme.

Det er både gode og spændende job, der venter vores unge her i vores egne virksomheder. De maritime virksomheder for eksempel efterspørger i høj grad globale unge – unge med en faglig uddannelse, gode sprogkundskaber og mod på at rejse ud i verden for at løse opgaver.

Her har vi som politikere en opgave med – i samarbejde med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne – at sikre de nødvendige lærepladser og skabe øget fokus om de faglige uddannelser. Det er vi allerede godt i gang med. Allerede i næste uge holder kommunen et møde med arbejdsmarkedets parter og uddannelsesinstitutionerne.

Vi skal have de unge i tale allerede i folkeskolen med en bedre erhvervsvejledning, så de får øjnene op for de mange spændende uddannelses- og karrieremuligheder, der findes her i kommunen.

De unge skal vide: Der er en fremtid for jer her i Frederikshavn!

Lars Møller (V)
Borgmester

2 kommentarer til “De spændende job findes lige her!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “De spændende job findes lige her!”

  • Karl Henrik Hansen

    Se her er vi helt enig Lars Møller godt du har set virkeligheden og vil være med til at gøre en stor indsats. Jeg håber og tror på vi kan få de unge i tale og vise dem vi har det der skal til. Håber det bliver lige så fornuftigt efter valget og et bredt samarbejde kan etableres

  • Synes også der godt kunne være en større omtale om at du unge kan kontakte de lokale virksomheder. Bare fordi der ikke er ledige job på jobportalerne, så betyder det ikke at virksomhederne ikke søger medarbejdere.
    Folk kan sagtens sende en uopfordret ansøgning til en virksomhed, og måske få virksomheden til at indse at de kan bruge deres kompetencer.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'De spændende job findes lige her!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER