Tandlægen i Dybvad lever i bedste velgående

Tandlægen i Dybvad lever i bedste velgående

4. november 2013 - kl. 10:28 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Byrådsmedlem Peter Laigaard, Liberal Alliance.

”Jeg skal dybt beklage, at jeg under partilederrunden på TV 2 Nord udtalte mig så det kom til at fremstå som om tandlægen i Dybvad er lukket. Det er den IKKE.

Sagen kom frem da jeg nævnte tandlægen i Dybvad som et eksempel på en mindre selvstændig erhvervsdrivende, der systematisk mister sit eksistensgrundlag når en kommune ”hjemtager” opgaver igennem politisering af udbudsreglerne, hvor man af ideologiske grunde ønsker det offentlige løser velfærdsopgaver.

Konkret blev der i udbudsreglerne på dette område skrevet, at man mindst skulle have 300 børnepatienter for at kunne byde ind. Tandlægen i Dybvad havde på det tidspunkt under 300 børnepatienter og var således udelukket for at byde ind sammen med to andre privatpraktiserende tandlæger. Det var altså mht. den kommunale del (skolebørnene) der var lukket for tandlægen i Dybvad. Heldigvis finder mange andre almindelige kunder vej til tandlægen i Dybvad både før og nu.

De øvrige privatpraktiserende tandlæger i Sæby gamle kommune bød i øvrigt heller ikke ind på opgaven der omfattede ca. 3.000 børnepatienter fordi udbudsbetingelser var for ringe. Frederikshavn Kommune hjemtog herefter opgaven uden at der nogensinde er påvist noget som helst økonomisk rationale i dette! Hjemtagelsen var således alene idelogisk.

I Liberal Alliance er vi meget imod denne udvikling – men i denne sag stod vi alene med vores synspunkter. Heller ikke Venstre og Konservative gjorde noget for at forhindre denne klare SF politik. Når man snakker med borgerne i Sæby gamle kommune, som må tage fri for arbejde for at køre til Frederikshavn med deres børn for at komme til skoletandlæge, er de til gengæld enige.

Jeg har personligt selv undskyldt for den manglende klarhed i mine udtalelser til tandlægen i Dydvad.

En kommentar til “Tandlægen i Dybvad lever i bedste velgående” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Tandlægen i Dybvad lever i bedste velgående”

  • Det er netop kommet frem at vi nu indtager pladsen som nr. 97 ud af 98 mht. udlicitering – dvs. vi er landets næst ringeste!
    Vi sætter bare skatten op når vi hjemtager opgaverne.

    Stem på Liberal Alliance hvis du vil have Lars Møller som borgmester – til at føre det som burde være Venstre politik – må vist være moralen!
    SF er klar igen har de meldt ud….

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tandlægen i Dybvad lever i bedste velgående' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER