Salaam Filmfestival i Manegen i Sæby

Salaam Filmfestival i Manegen i Sæby

31. oktober 2013 - kl. 0:09 - af

To forældreløse drenge søger efter Superman for at få hjælp til at bekæmpe Saddam Hussein og Barikan Ismaeeli deler ud af sine erfaringer om at være flygtning, når Salaam Filmfestival i samarbejde med Laterna Nordica tager til Manegen, Sæby Kulturhus, torsdag den 7. november kl. 10, med filmen Bekas.

To forældreløse brødre, Zana og Dana, lever på sultegrænsen i en landsby i Irakisk Kurdistan, hvor de pudser sko og småsvindler. Det er i tiden under Saddam Hussein, og de fleste ønsker bare at komme væk. Da de ser et glimt af en Superman film gennem et loftsvindue i den lokale biograf, beslutter de sig for at tage til Amerika. På rejsen oplever de drama og eventyr, bl.a. havner de i hænderne på en menneskesmugler.

Festivalens oplægsholder, Mina Jaf, der selv har flygtninge-baggrund, taler med eleverne om, hvordan der var i Irakisk Kurdistan under Sadaam Hussein. Hvorfor lever Zana og Dana alene på gaden? Hvorfor ved de så lidt om verden udenfor landsbyen? Er forholdene bedre i Irakisk Kurdistan i dag? Hvilken indflydelse har kultur og religion på samfundet?

Mina er vokset op i Halabja – Kurdistan. Efter Saddam Husseins krig mod kurderne flygtede hun som 10-årig sammen med sin familie til Europa og endte med at lande i Danmark. Mina underviser på en folkeskole, og i sin fritid beskæftiger hun sig med frivilligt arbejde med børn, unge og internationalt humanitært arbejde.

Booking: Tlf. 26148630 eller peli@frederikshavn.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Salaam Filmfestival i Manegen i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER