Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

31. oktober 2013 - kl. 0:07 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Forbrugeroptimisme tyder godt for privatforbruget

Danmark

I sidste uge offentliggjorde Danmarks Statistik tal for forbrugertillidsindikatoren for oktober. Forbrugertilliden var 4,6 i oktober, hvilket var stort set det samme som i september, hvor den var 4,7. Forbrugernes optimisme ser dermed ud til efterhånden at have bidt sig fast, og det ser ikke ud til, at uroen omkring den finanspolitiske situation i USA, som har trukket de største overskrifter i oktober, har rystet forbrugerne. Forbrugertilliden ligger i øjeblikket på det højeste niveau siden før krisen, og det lover godt for privatforbruget, som vi forventer vil vokse gradvist over de kommende måneder. for oktober.

Privatforbruget er generelt set bestemt af to faktorer: Hvor mange penge vi har, og hvor meget mod vi har på at bruge dem. Hvad det første angår, så har vi flere penge i år, takket være skattelettelser og lav inflation, der har hævet reallønnen. Det er nok til at forklare den beskedne stigning, der ser ud til at være i privatforbruget for tiden. Hvad det andet angår, tyder den stigende forbrugertillid på, at der også er sket en ret stor stigning i vores mod på at bruge penge. Det har vi stadig til gode at se slå igennem i forbruget. Det er en vigtig grund til, at vi forventer stigende privatforbrug også i 2014, hvor der ikke er udsigt til nogen mærkbar stigning i realindkomsten for de fleste.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER