Hvad tænker vindmølle-modstanderne om stormen?

Hvad tænker vindmølle-modstanderne om stormen?

30. oktober 2013 - kl. 0:05 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Brian Pedersen, Formand for Forsyningen og Byrådskandidat for liste F.

Gad vide, hvad vindmøllemodstanderne – både dem i og dem uden for byrådet – tænker om den storm, der netop er gået hen over landet, og som har efterladt sig store materielle ødelæggelser, blokeret infrastrukturen og forårsaget personskader i et ikke ubetydeligt omfang.

Når vi lægger stormen i Danmark sammen med de utallige eksempler på ekstremt vejr andre steder på kloden, så må det efterhånden gå op for selv den mest forhærdede Bjørn Lomborg-tilhænger, at der er noget galt med vejret som følge af den globale opvarmning.

Løsningen er at gå over til vedvarende, grøn, bæredygtig energi. Vi er på bl.a. SF’s foranledning nået et stykke vej i indeværende byrådsperiode, men der er stadig plads til forbedringer. Et stærkt SF i et kommende byråd vil være en garant for, at Fr.havn bevæger sig videre mod målet om at gøre den kommunale energiforsyning fossilfri.

4 kommentarer til “Hvad tænker vindmølle-modstanderne om stormen?” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Hvad tænker vindmølle-modstanderne om stormen?”

 • Karl Henrik Hansen

  Jeg er stærk tilhænger af grøn energi og følger projektet i Dronninglund på nært hold med solvarme. Vi har jo også et anlæg i Strandby og det skal vi jo følge og udvikle så vi kan blive endnu bedre. Vi skal bruge den viden der allerede er og videreudvikle den i Frederikshavn kommune. Jeg tror der findes flere muligheder for grøn energi end bare store vindmøller og vil arbejde for bedre udnyttelse og grøn energi i samarbejde med de borger som bliver nabo til områderne så vi genere mindst muligt. Vi må aldrig blive billig til salg og glemme de små i kommunen. Vi skal lytte og lære omkring hvad gene grøn energi giver.

 • Ikke som forhærdet Bjørn Lomborg tilhænger, men som tilhænger af vedvarende energi, har jeg lidt svært ved at forstå, at Brian Petersen på vælgermødet i Præstbro, ganske uden anledning, udtalte sig endog meget negativt om solceller på hustage, når han i ovenstående udtaler sig positivt om grøn bæredygtig energi.
  Men hvem kan egentlig forstå hvad B.P. mener?

 • Efter hvad jeg erfarer kom Brian P. med sine anbefalinger for vindenergi på et vælgermøde i Præstbro. Om det var fordi han her fik associationer til den gamle mølle i byen, som der bekendt ikke gik så godt for, skal være usagt. Jeg forstår så bare ikke hvorfor SF ikke var mere interesseret i at få oprettet nogle flere vindmøller, da planerne for vindmølleparkerne i Kommunen blev besluttes. Jeg mener bestemt at vi alle skal gøre hvad vi kan for at mindske den globale opvarmning ved at fremme CO2 venlige energiformer.
  Nogle vil argumentere for at placere møllerne i havet. Men før møllernes produktivitet bliver yderligere udviklet, vil samfundet ikke have råd til at lave ret mange flere udgiftstunge projekter som ved Anholt, der aldrig kommer til at give overskud.
  På den lange bane skal vi arbejde på at udvikle flere energiformer inden for hele paletten vind, sol, vand og bio.
  Her og nu kan vi alle sammen, helt lavpraktisk, investere i solcelleanlæg og varmepumpe og isolere ekstra for at hjælpe os selv og samfundet.
  mvh
  Tommy Thomsen (V)

 • Erik Kruisselbrink

  Brian burde være klar over at dem som han betegner som “vindmølle modstander”
  synes at de placeres forkert, for tæt på boliger, og at der lander alt for større tilskud beløb i lommen af spekulanter og den der tilfældigvis ejer de jord de står på.
  Jeg har aldrig kunne førstå at SF vil være med til at forgylde spekulanter på
  bekostning af el forbrugere.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvad tænker vindmølle-modstanderne om stormen?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER