Elever fra Sæbygårdskolen vandt skolestartskonkurrencen

Elever fra Sæbygårdskolen vandt skolestartskonkurrencen

30. oktober 2013 - kl. 14:45 - af

Eleverne i Ålbæk skoles 0.A og Sæbygårdskolens 0.B har været både dygtige og heldige. De har vundet årets skolestartskonkurrence i Frederikshavn kommune ved at svare rigtigt på spørgsmål om sikkerhed i trafikken. Nu bliver de belønnet med 1.000 kr. til klassekassen fra kommunen.

Når eleverne begynder i skole for første gang, skal de også til at lære at begå sig i tra-fikken. Derfor har Frederikshavn kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden givet alle de nye skolebørn i kommunen et opgavehæfte om sikker adfærd i trafikken. Hæftet skal børnene udfylde sammen med deres forældre, og bagefter trækkes der lod om præmier til de rigtige besvarelser.

De har svaret rigtigt på en lang række spørgsmål om hvordan man kommer sikkert gennem trafikken til og fra skole, hvor man skal gå over vejen, hvad man skal holde øje med etc.

Det er godt at se, at der er så mange børn og forældre, der tager det her alvorligt. Jo mere fokus børnene har på trafikken, jo mere sikkert er det for dem at færdes mellem biler og cykler på vejene, siger Brian Pedersen, formand for Teknisk Udvalg i Frederikshavn kommune.

Præmierne blev overrakt i den forgangne uge. På begge skoler blev eleverne overra-sket med en stor gavecheck og kagemand.

Øvelse gør mestre
I forbindelse med tusindvis af skolebørn begynder i skole for første gang, har kommunen sat skilte op på mange skoleveje. Skiltene opfordrer bilisterne til at sæt-te farten ned og passe på de små i trafikken.

Det er også vigtigt, at børnene lærer, hvordan de skal opføre sig i trafikken. Derfor opfordres alle forældre til at komme ud i trafikken og træne med deres barn og tale om trafikken.

Det kan opgavehæftet hjælpe til med. Forældrene får information og ideer til, hvad de skal lære deres børn og tale om, når de går eller cykler i trafikken. Børn lærer gennem øvelse og ved at se, hvordan de voksne gør.

Besøg www.sikkertrafik.dk/skolestart og find info om kampagnen og gode råd til trafiktræning.

Hvordan lærer dit barn at gå sikkert i trafikken. Klik ind her: www.sikkertrafik.dk/gåprøven

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Elever fra Sæbygårdskolen vandt skolestartskonkurrencen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger