Reformationen bliver fejret i Sæby

Reformationen bliver fejret i Sæby

29. oktober 2013 - kl. 9:56 - af

”I 2017 kan vi fejre 500 året for reformationen. Den begyndte med, at Martin Luther slog sine teser op på kirkedøren i Wittenberg 31.oktober 1517.

På landsplan er der nedsat et udvalg til forberedelse af jubilæet. Udvalget har Dronningen som protektor. I Aalborg Stift har vi nedsat et lokalt udvalg til at forberede jubilæet her. Det er tanken, at jubilæet ikke blot skal være tilbageskuende og historisk, men pege fremad mod hvad reformationen betyder for os i dag. Således skal jubilæet belyse hvad reformationen betyder for kirke-, samfunds- og åndsliv, gerne sætte skub i en ny besindelse på, hvad de reformatoriske tanker betyder i dag. Det er også afgørende, at reformationsjubilæet forankres lokalt i menighederne.

Som en optakt til jubilæet i 2017 holdes der rundt omkring i Stiftet reformationsgudstjenester 31.oktober. I 2013 holdes det Sæby (2014 i Visborg, 2015 i Vestervig og 2016 i Budolfi). Den store gudstjeneste 31. oktober 2017 finder sted på Børglum kloster.

Derfor inviteres I til reformationsgudstjeneste torsdag 31. oktober 2013 kl. 19.00 i Sæby kirke.

Gudstjenesten vil være præget af musik, og prædiken vil sætte fokus på evangeliet for folket. Efter gudstjenesten inviteres der til kaffe i Mariehuset, hvor der vil være kort foredrag om Martin Luther og reformationsjubilæumsprojektet. Der vil også blive uddelt en gendigtning af Marin Luthers lille Katekismus.

Jeg håber, at mange vil slutte op om denne Stiftsgudstjeneste, og reformationsjubilæet vil få en god begyndelse i Stiftet”, siger Biskop Henning Toft Bro.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Reformationen bliver fejret i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER