Roligt vælgermøde, på Stensnæsskolen i Voerså

Roligt vælgermøde, på Stensnæsskolen i Voerså

25. oktober 2013 - kl. 10:53 - af

–  Det har der aldrig været tale om, og det kommer ikke til at ske. Det bliver i hvert fald over mit lig, sagde den konservative viceborgmester, Peter Nielsen, da Voersåboen Benny Kærsgård stillede disse to spørgsmål til panelet på vælgermødet tirsdag 22. oktober i SFOs lokaler på Stensnæsskolen i Voerså.

Når heldagsskolen indføres næste år, hvilken betydning får det for vores skolefritidsordning?

Hvordan ser i på Stensnæsskolens fremtid? Får vi lov at beholde den?

–  Planen er jo at nedlægge skolefritidsordningerne i de små landsbyer og bygge store skolefritidsordninger i Sæby, Frederikshavn og Skagen. Det kommer ikke til at ske for Voerså, at eleverne skal transporteres til Sæby eller andre steder efter skoletid og hentes igen. Planen er, at det også er forældrene, der skal sørge for transporten, og ingen af delene kan jeg acceptere, sagde Peter Nielsen.

Ingen i panelet syntes, det var en god idé at lukke Stensnæsskolen og SFO-en i Voerså. Dog gjorde Peter Laigaard opmærksom på, at det kunne blive nødvendigt med nogle justeringer, på grund af det faldende befolkningstal. Her nævnte han antal elever i klasserne, og måske flytte elever fra 9. klasse andre steder hen, hvor der eventuelt var et bedre tilbud. Han understregede, at alle ville kæmpe for en skole i Voersåområdet.

Undertegnede sad nede i salen, lige ved siden af den konservative Jens Porsborg, og til disse to spørgsmål henvendte Jens Porsborg sig til undertegnede og bedyrede, at det aldrig ville komme i spil.

–  Der skal i være pasning med kvalitet både på skolerne og i skolefritidsordningerne. Det vil vi kæmpe for ude i landsbyerne, sagde Mogens Brag.

–  Skolerne skal være hvor børnene er. Vi skal bakke op om de små samfund, og børnegrundlaget skal være rimelig. I øvrigt har jeg aldrig stemt for nedlukning af nogen skole – heller ikke Volstrup skole, sagde Brian Pedersen.

–  SFO-en her skal bevares. Lokalbefolkningen skal bakke op om skolen i egen interesse, mente Poul Sørensen.

Ole Rørbæk fortalte, at der aldrig nogensinde har været diskuteret nedlægning af SFO-en i Voerså.

Fremmødet tilfredsstillende

I alt var mødt 45 vælgere op på Stensnæsskolen, og panelet bestod af Ole Rørbæk fra Socialdemokratiet (A), Mogens Brag fra Venstre (V), Brian Pedersen fra Socialistisk Folkeparti (SF), Peter Nielsen fra Konservative (C), Peter Laigaard fra Liberal Alliance (LA) og Poul Sørensen fra Dansk Folkeparti (O).

Ude i salen deltog byrådsmedlemmerne Jens Porsborg (C) og Visti Jensen fra (SF) samt kandidaterne Mette Hardam (V) og Werner Flissikowski (O).

Spørgsmålene til panelet var mange, men den tidligere borgmester i daværende Sæby Kommune, Folmer Hansen, styrede tropperne godt og deltog selv livligt i debatterne.

Flemming Steen ønskede svar på nedskæringer til diverse handicapgrupper, som Mogens Brag redegjorde for sammen med Peter Nielsen.

Aksel Thomsen ønskede svar på nogle nedskæringer i forbindelse med social- og sundhedsassistenternes arbejde. Dog fortalte han, at han bestemt ikke selv havde noget at klage over, i forbindelse med at han er førtidspensionist. Han var også meget uenig med Brian Pedersen med hensyn til udlejning af jagten på Frederikshavns Kommunes arealer. Til disse par indlæg fra Aksel Thomsen, svarede Brian Pedersen så godt for sig, at han til slut sagde.

–  Aksel Thomsen: Vi startede med at være uenig! Er vi nu enige? Det svarede Aksel Thomsen ja til.

Brian Pedersen var i skudlinjen på mange andre områder med hensyn til cykelstier samt placeringen af disse og ikke færdiggjorte cykelstier. Flere ønskede cykelstien fra Sæby til Voerså færdiggjort, hvor der endnu mangler omkring 12 – 13 kilometer. En borger påpegede, det var direkte farligt at køre på cykel på Solsbæksvej/Nordostvej, der er i forlængelse af hinanden, på grund af de mange sving, og de svære oversigtsforhold.

Økonomien i Frederikshavn Kommune spillede ind. Kommunen fattes penge og trafiksikkerheden måtte komme i første række inden noget andet. Hvis pengene var til det, var cykelstien fra Sæby til Voerså allerede færdig. Der er mange andre ting, der presser på, herunder huller i vejene som kun bliver til lappeløsninger. Snerydning og klipning af grøftekanter er andre ting, der kunne være bedre. Men her var det igen trafiksikkerheden der spillede ind. Oversigtsforholdene skulle være i orden, og det var en absolut nødvendighed, forklarede Brian Pedersen.

Mogens Brag roste i øvrigt Brian Pedersen for den stump cykelsti det på nuværende tidspunkt allerede var blevet til.

Et andet af aftenens store debatemner var økonomien i Frederikshavn Kommune med en gæld på 1,2 milliarder kroner, og Werner Flissikowski ønskede svar fra panelet om afvikling af denne gæld.

Brian Pedersen var lydhør fra salen, for hvordan der kunne spares. Peter Nielsen og Mogens Brag var klar over, at hvis der skulle spares et sted, kom det til at gøre ondt et andet.

–  Vi bruger ikke flere penge på den enkelte borger end andre kommuner, sagde Peter Nielsen, og nævnte et par eksempler fra Nordjylland.

–  Skal vi spare på SFO-er, skoler eller ældreplejen? Så kommer det til at gøre ondt, sagde han.

–  I skal lytte til hvad vores tidligere borgmester i Sæby Kommune, Folmer Hansen, siger. Da han var borgmester, var der styr på økonomien. Byrådet bruger alt for mange penge på bygninger og lignende, der ikke er i brug. Lyt i panelet til hvad Folmer Hansen siger, sagde Jens Burskov.

Mette Hardam efterlyste muligheder for, at de unge blev i kommunen og ikke efter en uddannelse bare tog væk og blev væk. Hun efterlyste muligheder for arbejde og eksistensmuligheder i området.

I panelet var man helt klar over at rigtig mange blev studenter, men der manglede faglige uddannede håndværkere. Forældrene ville gerne, at netop deres børn skulle være de bedste.

–  Forældrene skal være bedre til at hjælpe børnene til en uddannelse, der kunne bruges til noget. Her tænker jeg blandt andet på, de mange fremmede udefra, der er i landbruget. Det kunne jo lige så godt være danskere, mente Poul Sørensen.

Indledende panelrunde

I aftenens indledende panelrunde roste alle 6 paneldeltager Voerså i store vendinger. Her blev der lagt stor vægt på byens beliggenhed, naturen, åen og havnene. Peter Nielsen gav udtryk for, at han var ret så misundelig på Voerså, på grund af de mange ildsjæle i byen, der gjorde et stort stykke frivilligt arbejde, hvilket også var et bevis på, at byen ville overleve.

Ole Rørbæk ærgrede sig over, at Sæby kom i Frederikshavn Kommune ved kommunesammenlægningerne i 2007. Sæby havde penge med til Frederikshavn Kommune, og det samme havde Skagen, men nu er Frederikshavn Kommune en af de fattigste i Danmark.

Vælgermødet var arrangeret af Voerså Borgerforening, der blev afholdt i god ro og orden.

Både velkomst og afslutning sørgede formand Rigmor Sørensen for. Hun passede samtidig også køkkenet sammen med kassereren Birthe Johansen.

Til slut roste Brian Pedersen, på panelets vegne, de to damer for en ualmindelig god kringle.

2 kommentarer til “Roligt vælgermøde, på Stensnæsskolen i Voerså” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Roligt vælgermøde, på Stensnæsskolen i Voerså”

 • På mødet i Voerså oplyste Mogens Brag, V, at Handicapforeningerne fik tilskud efter Frederikshavnerordningen.
  Det er ikke korrekt!
  Handicapforeningerne har i mange år fået tilskud efter servicelovens §79.
  Kun ved at gøre Handicapforeningerne til en del af Frederikshavnerordningen, kan den ligeværdighed der beskrives i den FN konvention efterleves. Konventionen er i øvrigt radificeret af det danske folketing, så det bør ligge lige til højrebenet.
  Dette fremgår ikke af det ellers udmærkede ovenstående referat!

 • Tak for et dejligt møde i Voerså. Jeg føler trang til at kommentere på et eller i øvrigt velskrevet referat.

  Da spørgsmålet omkring Stensnæsskolen fremtid kom op valgte jeg i modsætning til de øvrige partier som “havde uld i mund” at svare direkte på spørgsmålet i tråd med vores valgslogan “Et ærlig valg” – der kommer selvfølgelig til at ske forandringer. Når 1000 færre børn skal undervises i løbet af de næste 4 år er man mere end almindelig naiv hvis man ikke tror det får konsekvenser. Jeg sagde også at for mit parti var det vigtigt at sikre de små skoler – men ikke nødvendigvis til 9. klasse. Vi laver nemlig skole for børnenes skyld!
  Derfor tror jeg der kommer til at ske det, at når eleverne skal i 7. klasse må tage bussen ind til en større skole. Det er ikke godt for børnene kun at være 10-12 stykker i klassen og vi har ikke råd. Samlæsning er noget man gør på Grønland i små bygder. Sådan faldt ordene.

  Hvordan Jens Postborg fra de konservative kan påstå noget andet vidner om en usædvanlig mangelfund indsigt i de faktiske forhold, og han havde da heller ikke hverken mands eller mods hjerte til at delagtiggøre os i sine tanker. Rent valgflæsk af den beske slags..

  Jeg fornemmede klart på forsamlingen at man havde forståelse for disse nødvendige forandringer. Som en sagde. “Så er børnene også mere trafiksikker”

  Tak for et i øvrigt godt valgmøde.

  Med venlig hilsen

  Peter Laigaard
  Spidskandidat
  Liberal Alliance.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Roligt vælgermøde, på Stensnæsskolen i Voerså' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER