KV2013: Brandslukning og førstehjælp i folkeskolen

KV2013: Brandslukning og førstehjælp i folkeskolen

25. oktober 2013 - kl. 0:05 - af

Jeg har tidligere skrevet, at det er for dårligt at vores skolebørn ikke får uddannelse i almen førstehjælp og brandslukning i skolerne, eksempelvis i 8 eller 9 klasse.

Skolerne har svigtet, når det gælder lovpligtig undervisning i førstehjælp, det er ikke i orden, at kun hver anden af de danske folkeskoler lever op det nu syv år gamle obligatoriske krav om, at skolerne skal undervise i førstehjælp. Men kun 48 procent af skolerne har i dag førstehjælp på skoleskemaet. To procent flere end i 2010. I det tempo vil loven fra 2005 først slå fuldt igennem om 50 år.

Børn har godt af at lære førstehjælp, således at de kan hjælpe en tilskadekommnde inden de ringer 112, det at kunne lægge en forbinding og bruge en hjertestarter, betyder utroligt meget og kan redde liv, kun få af de 3500 danskere, der hvert år falder om med hjertestop uden for hospitalerne, får den hurtige hjælp, som er afgørende for, om de redder livet.

Ligeledes er det jo omsonst at der hænger brandslukningsmateriel rundt omkring på skolerne, men hvor mange kan bruge dem. Elementær uddannelse af håndslukkere tager ikke lang tid og så ved eleverne, hvordan brandslukkerne virker og hvorledes de skal forholde sig, hvis de observere en brand. Mange brande kan slukkes med få midler, hvis der sættes ind i rette tid og dermed kan der reddes store værdier.

Det vil jeg arbejde for bliver gennemført.

Steen Jørgensen
Byråds- og regionskandidat  C

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'KV2013: Brandslukning og førstehjælp i folkeskolen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger