Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

24. oktober 2013 - kl. 0:05 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Ingen rentestigninger før til foråret

Det har været en rolig i uge i dansk økonomi, som primært har stået på efterårsferie, og derfor ikke noget nyt på nøgletalsfronten eller fra politikkerne. Ro er der også om fastkurspolitikken i øjeblikket. Den danske krone ligger i øjeblikket forholdsvist stabilt mod euroen på et niveau, der er lidt stærkere end centralpariteten på 7,46038, og Nationalbanken har ikke haft behov for at intervenere siden januar, hvor den sidst forhøjede renten selvstændigt. Det rekordstore, og oksende, overskud på betalingsbalancens løbende poster er med til at understøtte kronen, og det er formentlig en del af forklaringen på, at Nationalbanken har kunnet forholde sig i ro de seneste otte måneder.

Nationalbanken ventes derimod at hæve renten selvstændigt næste år. Den udløsende faktor venter vi vil være yderligere stigninger i de korte eurorenter i løbet af foråret, hvilket vil gøre det mere attraktivt at efterspørge euro frem for danske kroner. Selvom der er udsigt til en anelse højere rente, så vil renten ligge på et lavt niveau et godt stykke tid endnu. Den Europæiske Centralbank har nemlig annonceret, at den venter at holde renten lav i lang tid endnu, og da renten i euroområdet er styrende for den danske rente, vil det holde hånden over renten herhjemme.

De stigende renter ventes ikke at rokke ved den seneste tids fremgang i dansk økonomi. Højere økonomisk vækst og højere renter går normalt hånd i hånd, og det er også tilfældet denne gang. Udsigten til stigende renter er således et tegn på, at verdensøkonomien har fået det bedre og at gældskrisen er lagt bag os. Vi venter heller ikke, at de beskedne rentestigninger der er i vente vil afspore boligmarkedet. Det vejer tungere, at økonomien har fået det bedre og at der er begyndende fremgang på arbejdsmarkedet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger