KV2013: Bedre politidækning i kommunen

KV2013: Bedre politidækning i kommunen

23. oktober 2013 - kl. 11:21 - af

Dansk Folkeparti vil kæmpe for en bedre politidækning af Frederikshavn kommune, som I forbindelse med politireformen i 2007/2008 blev en del af Nordjyllands Politi. Inden reformen var der over 100 politistillinger i Frederikshavn politikreds.

Ved reformen sikrede Dansk Folkeparti, at politistationen i Frederikshavn skulle være en døgnbemandet politistation.

Dette var en god beslutning for borgerne i Frederikshavn kommune.     Beslutningen skulle ses i lyset af, at Hjørring kommune tidligere var blevet tilgodeset med overflytning af Skat og Retten i Frederikshavn, som blev lukket og  samlet i Hjørring. Begge flytninger medførte et stort tab af arbejdspladser for mange højtuddannede i Frederikshavn.

Ledelsen i Nordjyllands Politi har dog set stort på beslutningen, idet de besluttede at Nordjyllands Politi skulle bestå af 3 lige store politistationer i  Hobro, Hjørring og Frederikshavn med hovedstation i Aalborg.

Politiledelsens holdning var og er, at hvis kommunen politikere ikke makkede ret – og ville bevare døgnbemandingen i Frederikshavn, så kom det til at gå ud over patruljeringen i Frederikshavn kommune. (Læs – Dårligere politidækning i Frederikshavn)  De forsøgte derfor i 2011 at få ophævet beslutningen om at politistationen i Frederikshavn skulle være døgnbemandet, hvilket krævede at byrådet indvilligede.

Byrådet blev forsøgt overtalt med lovning på mere patruljering, som skulle give en bedre dækning i hele kredsen, hvilket ingen politikere havde noget imod. Det skulle bare ikke være på bekostning af døgnbemandingen af politistationen.

Der var mange politifolk i Frederikshavn, der var uenige med ledelsen. Vi kunne gennemskue, hvad ledelse var ude på, hvilket var at et antal medarbejdere formentlig 6-8 stillinger derved kunne spares, som kunne overføres til anden polititjeneste formentlig i Aalborg. Frederikshavn kommune ville således igen miste flere arbejdspladser.

Byrådet sagde heldigvis – nej tak til tilbuddet – med et spinkelt flertal 16/15.

Politiledelsen har vendt problemstillingen om døgnbemandingen på hovedet, idet at det var et helt klart signal fra Folketinget at politistationen i Frederikshavn skulle være bedre bemandet end de stationer, der ikke længere skulle være døgnbemandet.

Så derfor er det såre simpelt – tilfør politiet i Frederikshavn det nødvendige personale, således at der er mindst 2 patruljer til rådighed på alle ugens dage på eftermiddagsvagten og på nattevagten. Det vil sige at der skal være mindst 6 betjente på vagt i Frederikshavn  kommune.  Udregningen er klar – der skal tilføres 6-8 politistillinger for at klare opgaven med forstærket patruljering og bedre tryghed for borgerne og de forretningsdrivende især i Skagen og yderområderne af Frederikshavn kommune.

Det er hvad Folketinget har besluttet og topledelsen må nødvendigvis acceptere denne beslutning. Loven skal vel følges – også af politiledelsen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'KV2013: Bedre politidækning i kommunen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER