Lad de kommunale sosu’ere beholde deres løntillæg

Lad de kommunale sosu’ere beholde deres løntillæg

22. oktober 2013 - kl. 11:18 - af

Som byrådskandidat for Socialdemokraterne i Frederikshavn Kommune falder det mig for brystet, at man nu påtænker at fratage de kommunale social- og sundhedshjælpere deres løntillæg på 1.086 kr. for at arbejde på de ”skæve” dage – Påskedag, 24.-25. december samt nytårsdag.

Tillæg, som i øvrigt er et resultat af overskud i overenskomstforhandlingerne.

Jeg synes, at det er fuldstændigt urimeligt af to grunde: For det første er det som nævnt de ansattes ”egne” penge, der er til overs fra overenskomstforhandlingerne.

I stedet for at dele pengene ud som ekstra løntrin til personale, der udmærkede sig, valgte man at bruge dem til de omtalte helligdagstillæg.

Man kan sige, at det i sidste ende vil være en reel lønnedgang for personalet, hvis eventuelle ændringer træder i kraft. For det andet er den kommunale ældrepleje uvurderlig for samfundet – både de for de ældre, som også skal passes på helligdage, men så sandelig også for de pårørende, der ligesom plejepersonalet har nok at se til i hverdagen.

Jeg synes, at det er vattet af borgmester Lars Møller (V), at han ikke vil kommentere på en eventuel omfordeling af tillægget. Er han ude på at svække den kommunale ældrepleje?

Man kunne jo spørge Lars Møller, om det ville være rimeligt, at kommunaldirektøren fik x antal procent af borgmesterens løn – mon han ville tage stilling til det? Min holdning er i hvert fald klar: De ansatte i den kommunale ældrepleje i Frederikshavn Kommune skal beholde tillægget på de nævnte helligdage dage; de er guld værd.

Kim Brik Larsen
Byrådskandidat ( S )

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lad de kommunale sosu’ere beholde deres løntillæg ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER