Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

18. oktober 2013 - kl. 0:23 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Dansk eksport i stor fremgang

Danmark

I sidste uge offentliggjorde Danmarks Statistik tal for udviklingen i udenrigshandlen i august. Tallene viser, at dansk eksport aldrig har været større i en enkelt måned, end den var i august. Dette må betegnes som godt nyt for de danske eksportvirksomheder. Således var eksporten i august på i alt 53,6 mia. kr., hvilket svarer til en månedlig stigning på 5,1 %. En stor del af fremgangen skal findes i en stigning i olieeksporten, som i august steg med over 50 %. Derudover var der også pæn fremgang i den traditionelle industrieksport og i landbrugseksporten. Der er meget der tyder på, at den positive fremgang i eksporten vil fortsætte i den nærmeste fremtid. Her er det især Danmarks nære samhandelslande i Europa, hvor vækstudsigterne er særligt lyse. Over de seneste tre måneder er eksporten til Tyskland steget med 11,6 %, mens eksporten til Sverige og Storbritannien er steget med henholdsvis 4,4 % og 3,8 %.

Den store stigning i eksporten har også betydet, at betalingsbalancen over for udlandet er blevet kraftig styrket. Betalingsbalancen er som bekendt en opgørelse over de samlede indtægter og udgifter i samhandlen med udlandet. I august viste betalingsbalancen et rekordstort overskud på 15,4 mia. kroner – og målt over det seneste år, så løber overskuddet op i 119 mia. kroner.

Danmarks Statistik offentliggjorde også tal for inflationen i september. Målt i forhold til sidste år er inflationen nu på 0,5 %. Alt tyder dermed på, at vi i 2013 kommer til at se den laveste inflation i 60 år. Den lave inflation er dog midlertidig og har formentlig nået bunden nu. Vi venter således, at inflationen mod slutningen af året stille og roligt kravler op til et mere normalt niveau omkring 1,5 %. Det betyder, at vi ikke får et ekstra skub fra den kant til forbruget i 2014. Vi kan dog håbe, at der på det tidspunkt er kommet mere gang i opsvinget, så forbruget kan stige alligevel.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger