Finn Jakobsen skifter politik ud med maleri!

Finn Jakobsen skifter politik ud med maleri!

16. oktober 2013 - kl. 0:17 - af

Mens mange nuværende regions- og byrådsmedlemmer varmer op til valget den 19. november har en af veteranerne i lokalpolitik besluttet at sige farvel til politik og bruge al sin tid på at male.

Finn Jakobsen har i mere en 33 år været engageret i kommunalpolitik, amtspolitik og de seneste 12 år i regionspolitik.

I sine mange år som forstander for Hørby Efterskole valgte Finn Jakobsen som bibeskæftigelse lokalpolitikken, mens han stort set fravalgte sin anden interesse som udøvende kunstner.

Efter Finn Jakobsen for godt en halv snes år siden stoppede som forstander, er han igen begyndt at male. Han har bygget atelier og galleri på hjemadressen i Sæby, og nu har maleriet taget så meget over, at han har vælger fuldt ud at bruge sin tid på det.

”Det har været utrolig spændende at være med i det politiske arbejde gennem så mange år”, siger Finn Jakobsen.

”Jeg har været med i den seneste to kommunalreformer. Den første i 1970 og den seneste i 2006. Efter den sidste kommunalreform valgte jeg at hellige mig den regionale politik. Her har jeg bl.a. været i den politiske styregruppe for det nye Universitetshospital. Første spadestik tages i denne uge, og når det står færdigt om nogle år, vil det helt sikkert ændre og forbedre hele det nordjyske sygehusvæsen!

Men nu mener jeg, at jeg har aftjent min politiske værnepligt. Jeg har så meget, jeg gerne vil nå med mine malerier. Derfor vil jeg fremover bruge min tid på det. Jeg nyder at stå i mit atelier, og det er dejligt at møde mennesker på udstillinger rundt i landet”, fortæller Finn Jakobsen, der netop nu er ved at gøre klar til en stor udstilling i København i november måned.

Finn Jakobsens malerier er farverige fabuleringer, hvor inspiration hentes fra menneskelivets hverdag uanset det kommer fra fantasiverdenen, eller det er menneskelivets oplevelser, der tolkes. I de senere år har han lavet en lang række malerier der tolker H. C. Andersens eventyr, og på det seneste er han begyndt at lave skulpturer!

”Det har været en stor oplevelse at arbejde med H. C. Andersens eventyr. Alle mennesker kan forholde sig til dem, og ikke mindst børn er optaget af at se disse malerier! Og H. C. Andersen er jo international. Det har jeg oplevet, når jeg har udstillet i udlandet. Her skaber de altid debat – og det er jo det, jeg gerne vil med mine billeder.

Hele mit liv har været krydret med samtale og debat. Som forstander var det med unge i udvikling på vej ud i livet. I politik har det været som led i at udvikle samfundet bedst muligt for mennesker, og nu er det gennem mine billeder et forsøg på at sætte fokus på udfordringen og meningen med vores liv. Og det sidste glæder jeg mig nu til at kunne bruge hele min tid på”, slutter Finn Jakobsen.

En kommentar til “Finn Jakobsen skifter politik ud med maleri!” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Finn Jakobsen skifter politik ud med maleri!”

  • Dejligt hvordan artiklen “Finn Jakobsen skifter politik ud med maleri” i går gav besøgende i galleriet der ville snakke kunst frem for politik. Og vi kunne sagtens blive enige om, at uanset hvad vi arbejder med – politik eller kunst, gælder det om at fremme menneskers tillid til hinanden, for derigennem at skabe grundlag for en endnu bedre verden hvor ingen lades i stikken!

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Finn Jakobsen skifter politik ud med maleri! ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger