Politik: Det drejer sig om anstændighed

Politik: Det drejer sig om anstændighed

13. oktober 2013 - kl. 7:26 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Frank Zenas i Try.

Så er valgkampen op til kommunevalget i fuld gang. Vi ser de to fløje markere sig: Venstre på den ene side og socialdemokraterne og SF på den anden. I sidste uge var Socialdemokraternes borgmesterkandidat ude med et læserbrev med overskriften: Det drejer sig om troværdighed. Det har hun fuldstændig ret i. At den så kommer fra en socialdemokrat, er måske lidt mere vanskeligt at forstå. Troværdighed har ikke lige været dette partis adelsmærke de sidste par år.

Netop derfor er det nye parti, Forenede Demokrater, opstået. Vi er at finde på den centrum-venstrefløj, som S-SF og R så hovedkulds og uventet forlod efter valget. Der var linet op til en mere social politik i Danmark, men den udeblev.

Man burde nok i stedet have erkendt, at S og SF tabte valget og så have prøvet at få så meget ud af det som muligt – med både troværdigheden og anstændigheden i behold. Desværre valgte man nationalt noget ganske andet.

Hvad vil vi så i Forenede Demokrater, og hvad vil vi lokalt?

Vores mærkesager er demokrati, menneskelighed og velfærd. Vi mener, demokratiet i dag er under afvikling og skal udbygges. Der skal flere beslutninger ud til borgerne. Det kunne fx dreje sig om skolelukninger. Det hører man ingenting om nu, men forskere og eksperter er enige om, at det igen bliver aktuelt, når valget er overstået. Det kunne blive kampen for en værdig og anstændig ældrepolitik. Der skal være råd til en ordentlig ældrepleje, til bad og rengøring hos dem, der skabte vores velfærdssamfund. Derfor drejer valget sig også om kampen for en stærk og effektiv offentlig sektor.

Jeg er nemlig ikke enig i, at det bare drejer sig om at privatisere sig ud af problemerne, og at den private sektor kan løse alle opgaver bedre og billigere end den offentlige. Der er opgaver, der ligger bedst i det offentliges regi. Vi skal have mere tillid til de personer, der yder en stor og værdifuld indsats her. Der skal ikke fyres flere såkaldte ”varme hænder” i Frederikshavn kommune. Og vi glemmer ikke så let socialdemokraternes, SF-ernes og de radikales indgreb overfor lærerne, lægerne, SAS-medarbejderne og deres forsøg på at påvirke slagteriarbejdernes lønvilkår. Netop dette var deres bagland og her burde deres fokus have været.

Læs mere om Forenede Demokrater på www. Forenededemokrater.dk eller kontakt til Frank Zenas, Try.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Politik: Det drejer sig om anstændighed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER