Idrætsforeninger i Frederikshavn Kommune

Idrætsforeninger i Frederikshavn Kommune

12. oktober 2013 - kl. 0:33 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Karl Henrik Hansen, Byrådskandidat Socialdemokratiet.

Jeg interesserer mig meget for idrætsforeningernes vilkår i kommunen og det har overrasket mig, at idrætslivet har så få talerør i byrådet samt blandt kandidater til byrådsarbejdet.

For få år siden havde ethvert mindre bysamfund sin egen forening samt sit eget fodbold- eller håndboldhold. Udviklingen har betydet, at de små foreninger er gået sammen i holdfællesskaber for at sikre at børn og unge kan opleve holdfællesskabet samt ikke mindst komme ud og spille kamp.

Det er godt for børn og unge at deltage i en holdsport, hvor interesse og fællesskab er bærende elementer.

Jeg vil som kandidat for Socialdemokratiet arbejde for

  • Et rigt og alsidigt forenings- og kulturliv, til glæde for borgere og gæster
  • Vil styrke og understøtte foreningslivet og de frivillige, med gode rammevilkår
  • Vil sikre gode rammer for oplandsbyerne

Det igangværende budgetarbejde i Frederikshavn Kommune indeholder 3 mio. kr. til i samarbejde med erhvervslivet, at sætte et nyt isstadion på dagsordenen. FIK  har gennem mange år skabt gode resultater og har dermed været en fin ambassadør for idrætten og ikke mindst for Frederikshavn Kommune.

Jeg bakker op om budgetforligsgruppens (A, SF og Jette Toft´s) forslag og støtte til FIK`s nye isstadion.

En kommentar til “Idrætsforeninger i Frederikshavn Kommune” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Idrætsforeninger i Frederikshavn Kommune”

  • Til fordeling af midler til foreninger over HELE kommunen findes de såkaldte folkeoplysningsmidler, hvorefter alle foreninger, store som små, kan få del i midlerne. Det er derfor bare med at komme i gang, hvis der i en landsby/lokalsamfund kan samles nok til at danne en forening. Er det ikke tilfældet må man naturligvis søge sammen for at samle nok interesserede til at danne en sådan. Mulighederne er der!
    De eneste godkendte foreninger der IKKE kan få del i midlerne er handicapforeningerne, som i forbindelse med kommunesammenlægningen blev ekskluderet fra det gode ligeværdige selskab. Kommunen gør sig ellers ved enhver lejlighed til talsmand for at fremme handicappede personers muligheder, men det hører vist mest under det, der kaldes skåltaler. I stedet for fortsat at anvende de regler folkeoplysningsmidlerne i Sæby gamle kommune blev fordelt efter, og hvor handicapforeningerne var inkluderet ligeværdigt i det gode selskab, blev handicapforeningerne ekskluderet og gjort til sociale tilfælde med en pose penge som tilskud. Et tilskud, der bliver tildelt hvert år, hvilket betyder, at handicapforeningerne, i modsætning til ”normalforeningerne”, ikke kan planlægge mere end ét år ad gangen, da tilskuddets størrelse ikke ligger fast. De midler som tidligere blev tildelt handicapforeningerne blev dengang fordelt mellem de øvrige foreninger, hvorfor den samlede udgift for kommunen blev STØRRE.
    Så hvis du Karl Henrik gerne vil gøre noget for de, der er ekskluderet fra det gode selskab, og hvis du ellers får muligheden, var det måske en ide at få dit parti til at rette op på en af kommunesammenlægningens synder.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Idrætsforeninger i Frederikshavn Kommune' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger