Debatindlæg:<br>Kvalitet i hjemmeplejen

Debatindlæg:
Kvalitet i hjemmeplejen

12. oktober 2013 - kl. 0:02 - af

I debatten om kommunens udbud af hjemmepleje har Majbritt Gaardbo fra MG Hjemmepleje på udmærket vis gjort rede for forløbet og de krav, kommunen stillede til de firmaer, der ønskede at deltage. Det ændrer, som jeg ser det, ikke ved det faktum, at de ansøgende firmaers kvalitet vurderes efter en skriftlig ansøgning. Det er efter min mening et meget spinkelt grundlag at vurdere på. Papir er taknemmeligt. At 180 mennesker frivilligt har meldt sig til et firma, må da indebære en vis kvalitet.

Når hele denne sag interesserer mig, er det fordi jeg via min mor gennem de sidste 10 år har fulgt udviklingen i hjemmeplejen i kommunen. Jeg ved, hvor meget den daglige hjemmepleje fylder i hos en person, der er afhængig af hjælp udefra. Der tales næsten ikke om andet, og øjnene følger hele tiden urets gang – kommer de ikke snart? – og de mennesker, der kommer i vedkommendes hjem, er bestemmende for den livskvalitet, den ældre har. Jeg observerede den fundamentale ændring, der skete i min mors liv, da hun ca. midtvejs i perioden efter lang tids betænkeligheder skiftede til et privat hjemmeplejefirma. Pludselig følte hun, at hun igen var herre i eget hjem. Når en hjemmehjælper dukkede op, lød spørgsmålet fra denne: – Hvad kan vi så gøre for dig i dag? Nøgleordene hos hjemmehjælperne var menneskelighed og hjælpsomhed. Man interesserede sig for hende, og man hjalp hende på alle måder. De sidste 1½ år af sit liv var min mor efter en blodprop, som lammede hende i højre side, totalt afhængig af hjælp. Den fik hun. Ingen kunne have passet hende bedre end denne gruppe af hjemmehjælpere gjorde. Det var fantastisk, det var hjertevarmt, det var rørende.

Hele forløbet lærte mig, hvor vigtigt systemet omkring de ældre er. Og hvor vigtigt det er, at man kan skifte firma, hvis temperamenterne ikke passer sammen. Derfor er det ikke ligegyldigt, hvordan kommunen organiserer hjemmehjælpen. Der skal være en høj grad af valgmulighed. Da min mor skiftede forhøjedes hendes livskvalitet væsentligt. Hun fandt et fantastisk godt firma – MG Hjemmepleje. Andre har fundet den fornødne hjælp hos andre firmaer. Bevar mangfoldigheden.

Thorkild Vejen
Roald Amundsensvej 4
9900 Frederikshavn

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Debatindlæg:
Kvalitet i hjemmeplejen '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER