Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

10. oktober 2013 - kl. 0:42 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Boligmarkedet er samlet set i bedring

Danmark

I sidste uge offentliggjorde Danmarks Statistik tal for udviklingen på boligmarkedet i juli. På landsplan viser tallene, at prisen på ejerlejligheder er steget fra 2,4% fra juni til juli. Modsat er huspriserne faldet med 1,6% fra juni til juli. Faldet i huspriserne skal ses i lyset i af fremgangen månederne inden, men illustrerer samtidig at husmarkedet stadig er skrøbeligt. Derudover er der stadig regionale forskelle. Boligmarkedet er dog samlet set i bedring. Kigger man på boligmarkedet over en tremånedernes periode i forhold til sidste år, får vi et mere klart billede af den faktiske fremgang. På landsplan er prisen på ejerlejligheder således steget med 10,7%, mens huspriserne er steget med 3,2%.

Et boligmarked i bedring underbygges samtidig af, at vi i øjeblikket ser et faldende antal tvangsauktioner. I sidste uge udsendte Danmarks Statistik tal for antallet af tvangsauktioner i september. Korrigeret for sæsonudsving var der således 56 færre tvangsauktioner i september end i august. Det er det laveste antal tvangsauktioner i fire år. Man skal være varsom med at fortolke for meget på et enkelt måneds tal, men det er trods alt positivt, at flere boliger kan sælges på almindelige vilkår i stedet for at komme på tvangsauktion.

Renter

I sidste uge afholde den Europæiske Centralbank (ECB) sit månedlige pengepolitiske møde. Centralbanken valgte at holde renten uændret, som også var det markedet forventede. Den europæiske økonomi er i fremdrift, og det er således vurderingen, at ECB ikke behøver at gøre mere nu for at stimulere økonomien.

Udviklingen i den ledende rente fra ECB har stor betydning for udviklingen i de danske renter. Denne sammenhæng skyldes den danske fastkurspolitik over for euroen. Der er ro på fastkurspolitikken i øjeblikket, og det betyder samtidig, at en selvstændig dansk renteforhøjelse ikke venter lige om hjørnet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER