
Ordet er frit:
En kommunal fadæse
8. oktober 2013 - kl. 9:40 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
Her kort før kommunevalget har kommunens Socialudvalg bestemt, at der skal ske ændringer i kommunens hjemmepleje. Man lavede en udbudsrunde, hvor de private firmaer, der for øjeblikket tilbyder hjemmepleje, kunne byde ind. Efter at have gransket tilbuddene fra de private firmaer, bestemte Socialudvalget på et møde den 5. august, at kun fire af de syv private hjemmeplejefirmaer kunne fortsætte. De tre sidste blev udelukket, heraf et firma, der har ca. 180 kunder. Dette synes jeg er en besynderlig beslutning, især når man fra forskellige steder kan samle oplysninger sammen, der virker mærkelige.
Blandt andet har kommunens hjemmeplejeafdeling ikke deltaget i processen. Det forekommer underligt. For hvordan er det gået med kommunens hjemmeplejeafdeling. Faktum er, at der er færre og færre, der bruger den. Sidst man hørte om det for et årstid siden, havde man ca. 60 % af kommunens brugere som kunder. Nu – cirka et år efter – er antallet nede på ca. 50 %. Hvorfor svigter kunderne? Ved man, hvad den kommunale hjemmepleje koster? Er den konkurrencedygtig på pris og kvalitet?
En anden besynderlig ting er, at man tilsyneladende har vurderet de private udbydere på grundlag af en skriftlig ansøgning. Man har overhovedet ikke undersøgt eller vurderet kvaliteten af den vare, firmaerne leverer. Prisen har heller ikke spillet en rolle i sagen, påstås det. De ansøgende firmaer vidste tilsyneladende heller ikke, hvad kommunen lagde vægt på. Kan man være det bekendt?
Endelig forekommer det, at kommunikationen omkring processen har været særdeles mangelfuld. Jeg synes, at borgerne har krav på at få at vide, hvilke beslutninger de folkevalgte politikere træffer og ikke mindst hvorfor. Udvalgsformand, Peter Nielsen, bør straks komme med en fyldig redegørelse for hvad og hvorfor, tingene er gået, som de er.
Personlig anser jeg hele sagen for at være behandlet forkert, og jeg vil gerne opfordre til, at udvalget tager sagen op til fornyet behandling. Andet kan man ikke være bekendt overfor de implicerede parter – firmaerne og de ældre medborgere, hvis tilværelse påvirkes stærkt af de beslutninger, politikerne tager.
Hvorfor kan ikke alle de syv ansøgere fortsætte, hvis de accepterer de retningslinjer kommunen udfærdiger? Må vi bede om nogle svar!
Thorkild Vejen
Roald Amundsensvej 4
9900 Frederikshavn
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Ordet er frit:
En kommunal fadæse' til en bekendt