Flere sætter farten ned på landevejen

Flere sætter farten ned på landevejen

8. oktober 2013 - kl. 0:05 - af

Mange bilister træder mindre hårdt på speederen på landevejene, og det er med til at redde liv. Nu er Frederikshavn kommune med i den landsdækkende kampagne, der vil have endnu flere til at overholde hastighedsgrænsen.

I løbet af de seneste år er gennemsnitsfarten dalet på de danske landeveje. Det kan ses på antallet af dødsulykker i trafikken. Vi har aldrig haft så få dræbte og alvorligt tilskadekomne i trafikken som nu.  En stor del af forklaringen er den lavere hastighed.

For at den positive udvikling skal fortsætte, er Frederikshavn kommune gået sammen med Rådet for Sikker Trafik og Q8 i en ny, landsdækkende kampagne, der hedder ”Sænk farten – en lille smule betyder en hel del”.

– Formålet er at minde bilisterne om, at hvis de sænker farten bare en lille smule, så kan det få afgørende betydning for antallet af alvorlige ulykker. Det betyder at flere vil kunne nå at bremse eller undvige, hvis der sker noget uforudset på vejen, siger Brian Pedersen, udvalgsformand for Teknisk Udvalg fra Frederikshavn kommune.

Langs vejene i kommunen vil bilisterne de kommende uger møde skilte, der opfordrer dem til at sænke farten en lille smule. Desuden kan man møde kampagnens budskaber i en kampagnefilm, der kommer i landsdækkende tv, samt i radiospots og på alle landets Q8-stationer og på sociale medier.

I forbindelse med kampagnen har 4 skoler tilmeldt deres 2. og 3. klasser til en tegnekonkurrence, hvor eleverne skal tegne forskellige situationer i trafikken. Tegningerne vil senere blive udstillet på rådhuset i Frederikshavn.

4 ud af 10 dræbte i trafikken kan reddes.
Hvis alle overholdt hastighedsgrænsen på vejene, kunne 4 ud af 10 trafikdrab undgås, og mange ville ikke komme alvorligt til skade.

– Det er enormt positivt, at stadig flere overholder hastighedsgrænserne. Nu gælder det om at få resten med, så vi kan redde flere liv. For selvom det går rigtig godt med trafiksikkerheden her i landet, kan vi alle stadig bidrage til, at succesen fortsætter, siger Michelle Laviolette, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Vær en del af en succes
Vil du være en del af succesen, skal du overholde hastighedsgrænsen. For de fleste af os betyder det blot, at vi skal sænke farten en lille smule. Hvis vi alle gør det, betyder det en hel del.

Den landsdækkende kampagne ”Sænk Farten – en lille smule betyder en hel del” afvikles fra den 7. til den 27. oktober 2013 af Rådet for Sikker Trafik i samarbejde med 75 danske kommuner, politiet og Q8.

Du kan se den nye, kampagnefilm på www.sikkertrafik.dk eller på www.facebook.com/sikkertrafik

Fakta:

  • For høj fart er den største dræber i trafikken.
  • I fire ud af 10 af dødsulykker er høj hastighed en medvirkende årsag til ulykken skete.
  • 2/3 af alle dødsulykker sker på landevejene.
  • Stadig flere overholder hastighedsgrænserne på vejene – det redder liv.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Flere sætter farten ned på landevejen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger