Øget fokus på patientinvolvering i Psykiatrien

Øget fokus på patientinvolvering i Psykiatrien

8. oktober 2013 - kl. 0:01 - af

Psykiatriske patienter skal i fremtiden i langt højere grad involveres i deres forløb i Psykiatrien i Region Nordjylland. Deres stemme er vigtig, når patientforløbene til stadighed skal udvikles til patienternes bedste.

Konference deler viden på nationalt plan
Psykiatrien i Region Nordjylland står som arrangør af en national konference 10. oktober, der netop har patientinvolvering af psykiatriske patienter som tema.

Formålet er at udbrede viden og skabe netværk blandt sygeplejefagligt personale på landsplan.

– Det er vigtigt, at vi tager udgangspunkt i patienternes behov. De har en værdifuld viden om deres samlede forløb, som behandlingspsykiatrien kan lære af. Derfor vil vi se patientinddragelse blive prioriteret i større og større grad hos os, siger sygeplejefaglig direktør Anette Sloth.

Blandt flere nordjyske tiltag om patientinvolvering er udvikling af en smartphone app, som er målrettet unge i ambulant behandling for skizofreni. En brugergruppe af disse unge har været med til at designe og putte indhold i app´en. De unge har altså været inddraget fra den første spæde ide og er med i hele processen, fortæller ph.d-studerende Malene Terp, som står bag udviklingen af app´en, der skal pilottestes af patienter i starten af det nye år.

– Det står klart, at de unge vil have en løsning, der understøtter dem i livet med sygdom. De unge vil støttes til at klare sig selv og ønsker et ansvar i deres behandling – blandt andet ved at kunne følge egen sygdomstilstand. Netop det kan de gøre på en nem måde med en mobiltelefon i hånden, siger Malene Terp.

På app´en kan den unge få individualiseret råd og støtte til, hvordan en konkret situation kan håndteres. Og der vil være små film, der fortæller patienten, hvordan situationer og problemer kan tackles.

– Måden at samarbejde med patienten på er banebrydende nytænkning inden for behandlingspsykiatrien og ikke desto mindre det, som de unge med skizofreni ønsker, siger Malene Terp.

I starten af 2014 pilottestes app´en af en række patienter. Herefter skal der tages stilling til, om app´en skal tilbydes som en fast del af behandlingen i Psykiatrien i Region Nordjylland.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Øget fokus på patientinvolvering i Psykiatrien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER