DM i standard dans – guld til Sæby!

DM i standard dans – guld til Sæby!

7. oktober 2013 - kl. 0:03 - af

Mathias og Malou vandt DM i standarddans i Lyngby (Sj.)

Danmarksmesterskaberne i Standard dans blev i denne weekend afholdt i Lyngby. Saebyavis.dk var med, da den lokale danser Mathias Nyborg fra Syvsten vandt den fornemme titel, til stor glæde for de mange nordjyder, der havde taget turen til Sjælland.

Facts om standard dans:
Standard dansene er Vals, Slowfox, Tango, Wienervals og Quick step. I aldersklassen 12-13 år konkurrerer man dog kun i 4 danse.
Standard kendes ved at damerne har lange kjoler på.

Dommerne til DM: Der er 7 dommere til at vurdere dansernes præstationer. 2 danske dommere, hvoraf Anne Laksholm kendt fra ”Vild med dans” var den ene. De øvrige 5 dommere var fra udlandet.

Facts om Mathias:
Mathias Nyborg 12 år. Bor i Syvsten med forældre og lillebror Victor.
Mathias træner i Frederikshavn, Aalborg, Aarhus og København.
Han går nu til dans på 9. år.
Mathias går i 6. klasse på Sæbygaardskolen.

Facts om Malou:
Malou Dyrekær Mathiessen 11 år. Bor i nærheden af Ringsted på Sjælland.
Indtil for 2 uger siden trænede Malou i København. Nu træner hun i København, Aarhus og Frederikshavn.
Malou går i 5. Klasse på Sjælland, men har de sidste uger også deltaget i undervisningen på Sæbygaardskolen.

Mathias og Malou deltog i DM i standard i Junior 1, hvilket er aldersklassen 12-13 år.  De var det yngste par på gulvet, og det var deres første turnering sammen. Jublen var stor, da de, til deres egen overraskelse, vandt mesterskabet.
Mathias fortæller: ”Når vi dansede, kunne vi tydeligt høre, at der var mange, der heppede på os. Vores klubber i Aarhus og København fyldte hele den ene langside af salen, så det var så vildt at mærke, hvor mange der støtter os”.
Mathias og Malou har stor respekt for deres konkurrenter. ”De andre dansere er virkelig dygtige, så det er en stor ære at vinde dette DM. Alle træner hårdt, og når man er elitedanser, er der ikke tid til ret meget andet end dans, og naturligvis skolen som også skal passes”.

Ny partner:
For blot 3 uger siden, fik Mathias meddelelse om, at den tidligere partner ville stoppe samarbejdet. Hun var blevet meget højere end Mathias, og havde mulighed for at danse med en dreng der var højere end hende selv. Dermed brast drømmene om deltagelse af Danmarksmesterskaberne, som afholdes i oktober og november måned.

Den unge nordjyde gav dog ikke op. Få dage efter var 12 årige Mathias sikker på, at han havde fundet den helt rigtige partner. Mathias fortæller stolt:” Min nye partner hedder Malou. Hun er 11 år og bor på Sjælland. Hun er super dygtig, og vi har det bare så godt sammen. Vi har danset sammen i to uger, og har trænet sammen næsten hver dag. Vi har danset mest standard, for at blive klar til DM”.

De kommende uger:
De næste to uger vil Mathias og Malou være sammen på Sjælland, hvor de vil forberede sig til Danmarksmesterskaberne i 10 dans. Dette betyder at de skal danse 4 latinamerikanske danse og 4 standard danse.
Børnene skal nu fokusere på de 4 latinamerikanske danse, der ikke har fået så meget opmærksomhed her i opstarten.
DM i 10 dans afholdes i Odense den 19. oktober, og børnene glæder sig.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'DM i standard dans - guld til Sæby!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER