Udbudsskandalen i kommunen er på alles læber

Udbudsskandalen i kommunen er på alles læber

4. oktober 2013 - kl. 10:19 - af

”I LA kæmper vi videre for at få genoptaget sagen”, siger Peter Laigaard Pedersen.

”Som det fremgår af det nedenstående skriftlige svar, jeg har modtaget, er der truffet et politisk valg på socialudvalgets møde den 8.5. på to områder:

1. Udbudsmodellen blev vedtaget. Det var altså et politisk valg, at politikerne valgte en model, hvor alene de skriftlige evner skulle være kriteriet. Kvaliteter, pris og antallet af kunder indgik ikke.

2. Man valgte samtidig at de kommunale leverandører IKKE skulle være omfattet. Dvs. man valgte besparelsen alene skulle bæres af de private. Hvorfor det?

3. Som det fremgår af svaret jeg har modtaget, ved man ikke på stående fod åbenbart hvad den kommunale del koster? Det er dog besynderligt, man træffer en beslutning om besparelser uden at kende prisen på sin egen produktion! Jeg afventer stadig svar…

I LA er vi af den faste overbevisning at socialudvalget har brugt smuthullet i lovgivningen (se selv i svaret) til at favorisere de kommunale leverandører, der mangler kunder i butikken. Det er med andre ord et ideologisk valg der er truffet i socialudvalget.

I Frederikshavn kommune har ideologi ofte præget udbudspolitikken. Eks. Tandlægesagen fra Sæby, hvor privatpraktiserende tandlægen løste opgaven i gamle Sæby Kommune. Her tilrettelagde man udbudte således, at INGEN af tandlægerne bød ind på at løse opgaven! Eks. Var det et kriterium, at man mindst skulle have 500 kunder, hvorved tandlægen i Dybvad med 300 var diskvalificeret. Voila den kommunale tandpleje der ikke havde kunder nok fik alle fra Sæby.

I LA er vi dybt skuffet over, at såkaldte borgerlige partier som venstre og konservative ikke kan se denne dybt skadelige udvikling”, slutter Peter Laigaard Pedersen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Udbudsskandalen i kommunen er på alles læber' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER