Ny Ungeenhed – én indgang og mange udgange

Ny Ungeenhed – én indgang og mange udgange

1. oktober 2013 - kl. 0:21 - af

Tirsdag den 1. oktober slår Ungeenheden dørene op. Her kan unge i alderen 15-25 år henvende sig, hvis de har brug for hjælp vedrørende uddannelse, beskæftigelse eller anden støtte. Ungeenheden har adresse på Hånbækvej 32A.

Med Ungeenheden har Frederikshavn Kommune skabt et hus, hvor dygtige medarbejdere med stor viden, erfaring og engagement på ungeområdet er samlet på et sted.

Ungeenheden bygger på, at vi alle ønsker at lykkes, at høre til, at bidrage positivt og at finde retning. Vi har dog forskellige mål og vi har forskellige forudsætninger og muligheder for at nå disse. Ungeenheden vil udfordre den enkelte unge til at realisere egne mål og muligheder. Sammen med den unge vil Ungeenhedens medarbejdere finde gode løsninger på de udfordringer, den unge har. Ungeenheden vil støtte den unge i at klare sig bedst muligt – som menneske og som borger.

Ungeenheden består af ca. 90 medarbejdere med ekspertise inden for uddannelse, beskæftigelse eller anden støtte og hjælp. Blandt personalet er socialrådgivere, uddannelsesvejledere, mentorer, beskæftigelses- og virksomhedskonsulenter, hjemmevejledere og projektmedarbejdere. Alle har fokus på, at den unge får en kompetent, smidig og helhedsorienteret hjælp og vejledning.

Ungeenhed er både ambitiøs og nytænkende – ikke kun i Frederikshavn Kommune, men også på landsplan. Det er derfor en forventningsfuld borgmester Lars Møller, der hilser Ungeenheden velkommen: ”Med etableringen af Ungeenheden har byrådet truffet en rigtig positiv beslutning. Ungeenheden er ambitiøs på de unges vegne, og den er udtryk for en klar politisk prioritering af vores unge mennesker. Vi ønsker med Ungeenheden at støtte vores unge i at få uddannelse, beskæftigelse eller hjælp til at trives og blive så selvhjulpne som muligt. Ved at samle alle gode kræfter et sted, tror jeg på, at vi kan skabe bedre muligheder for at hjælpe hurtigere, mere smidigt og mere træfsikkert. Med Ungeenheden lægger vi ny handling bag ordene”.

Ungechef Arthur Corneliussen fremhæver at: ”Ungeenheden sætter den unges behov i centrum. I dag kan en ung opleve at skulle henvende sig til flere afdelinger, og genfortælle sin historie til forskellige medarbejdere. Men med Ungeenheden skal den unge kun henvende sig ét sted – i Ungeenheden. Her vil den unge få en kontaktperson, som sørger for at koordinere mellem forskellige fagområder og fagpersoner. Det tror jeg, at mange vil opleve som en stor hjælp. Dertil kommer, at vi er mange professionelle samlet et sted, vi deler kontor osv. og det vil selvfølgelig betyde, at arbejdsgangene bliver mere fleksible og at vi er sammen om at finde gode, tværfaglige og helhedsorienterede løsninger. Den enkelte medarbejder er dygtig og engageret, men sammen er vi bedre, end vi er hver for sig. Ungeenheden vil gøre en positiv forskel”.

Det er også vigtigt for Arthur Corneliussen at understege, at Ungeenheden ikke er en ø: ”Ungeenheden vil i den grad dyrke samarbejdet – med vores virksomheder, vores uddannelsestilbud, vores kolleger i kommunen osv. Vi vil søge erfaringer, viden og inspiration, hvor den er. Det er vigtigt for os professionelle, at vi er åbne i forhold til verden omkring os – men det er endnu vigtigere for vores unge mennesker. Hvis vi f.eks. skal hjælpe en ung med problemer, som ligger uden for Ungeenhedens kompetencer, så skal vi naturligvis sikre, at andre tager over. Det er jo bl.a. derfor vi siger, at vi er et hus med en indgang og flere udgange. Vi kan meget, men ikke alt – og vi skal nok sørge for at guide den unge det rigtige sted hen, hvis andre skal tage over”.

Den 1. oktober 2013 flytter Ungeenheden ind på Hånbækvej 32A. De fysiske rammer er ikke helt på plads endnu, men i begyndelse af 2014 er alle Ungeenhedens lokaler færdigindrettede, og til den tid vil Ungeenheden invitere til en officiel indvielse.

I den kommende tid vil Ungeenheden gøre opmærksom på sig selv de steder, hvor unge færdes. Kommunens uddannelsessteder er allerede orienteret om Ungeenheden og der vil blive omdelt flyers. Der er vedlagt en flyer til pressemeddelelsen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny Ungeenhed – én indgang og mange udgange' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER