Færre svin koster job på Danish Crown

Færre svin koster job på Danish Crown

30. september 2013 - kl. 15:44 - af

Sæsonudsving betyder farvel til medarbejdere i bl.a. Sæby.

Faldende leverancer af slagtesvin kombineret med, at ferietiden er overstået, har fra denne uge betydet, at der lokalt er blevet afskediget medarbejdere på nogle af Danish Crowns anlæg.

– Det er helt almindelige sæsonudsving i produktionen, der er baggrunden for, at en række af vores afdelinger for tiden er nødt til at foretage tilpasninger. Når vi får færre svin til slagtning, er vi selvfølgelig nødt til at reagere på det og justere på antallet af folk, vi har brug for. Det er ikke en konsekvens af sidste uges afstemning, siger direktør for Teknik og Produktion Søren F. Eriksen med henvisning til Tillidsmandskollegiets forslag om, at slagteriarbejderne skulle investere en del af deres løn i slagtesvineproduktion.

Slagteriet i Ringsted har oplevet et fald på 7000 svin om ugen, og som følge af det er der blevet varslet, at omkring 80 medarbejdere hen over den kommende tid vil blive afskediget.

Tilsvarende har slagterierne i Sæby og Blans oplevet ca. 3000 færre slagtesvin om ugen, og det vil betyde farvel til henholdsvis 16 og 25 medarbejdere, mens tilpasning efter ferietiden i Faaborg vil resultere i, at 23 medarbejdere må stoppe.

I Herning og Horsens er der varslet henholdsvis 7 og 18 afskedigelser.

– Vi vil i den kommende tid se, at fabrikkerne lokalt retter antallet af medarbejdere til efter, hvor mange svin der levereres til slagtning. Samtidig vil det i nogle tilfælde være muligt at tilbyde beskæftigelse på aftenhold, sådan som 13 af de 25 afskedigede medarbejdere i Blans er blevet det, siger Søren F. Eriksen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Færre svin koster job på Danish Crown' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER