Jubilæum i Volstrup Harmonika Klub

Jubilæum i Volstrup Harmonika Klub

28. september 2013 - kl. 10:11 - af

Den 3. oktober kan Volstrup Harmonikaklub fejre 25 års jubilæum, og det gælder også Søren Vad, der har passet sit hverv som foreningens formand siden den stiftende generalforsamling.

Musikalske grupper, der har deres udspring i garager og lignende, er sjældent nogen af dem, der finder fodfæste i en bredere kreds. I 1988 fandt en lille privat gruppe harmonikaspillere sammen om et musikalsk fællesskab hos den daværende indehaver af Esso-servicestation i Syvsten, Søren Vad, kort efter dannede de deres egne forening – Volstrup Harmonikaklub.

Orkestret blev hurtigt rigtigt populært, selv om der lokalt var en del, der tvivle lidt på, at det var noget, der kunne vare ret længe. Kalenderen talt allerede året efter sit tydelige sprog med ca. 35-40 arrangementer. Antallet af jobs er gået op og ned gennem årene, i 2012 var aktivitetsniveauet mere moderat og passende med ca. 20-25 aftaler.

Repertoire
Tre musikalske ledere har sat deres præg på repertoiret siden starten. Svend Poulsen, Kjeld Andersen og nu Jens Eggert. Det er stadig de gode gamle melodier og sange orkestret har på repertoiret, som består af ca. 250 melodier. Besætning består af harmonikaer, trommer, bas, guitar, banjo, sav og sang. Klubben har også egne sanghæfter. Mange jobs spilles på lokale ældrecentret både i og udenfor kommunen. Dertil kommer byfester, forskellige træf, danseaftener m.m.

Traditioner
Klubben fik efterhånden faste aftaler om at skulle spille fra år til år. – Ousen-Spejderne er bare et af de helt fast programpunkter, og vi har nok spillet til deres Sommerfest 15 gange, mener Søren Vad. Klubben har også et tæt samarbejde med Sæby Folkedanserforening, også fordi flere af orkestrets medlemmer selv er aktive dansere.

Syd for fjorden
Honoraret for at spille går i en fælles kasse, som i alle årene har givet medlemmerne, oftest med ledsagere, mange fælles oplevelser, udflugter, fester og weekendophold.

I mange år er turen gået til bl.a. Ærø, Ebeltoft, Støvring og ikke mindst Blåvand og Vejers, hvor klubben har samarbejdet med den lokale pølsemand Siggi.

CD-udgivelser
Volstrup Harmonikaklub har også flere CD-udgivelser bag sig, et arbejde, der også blev administreret af formanden.  – En gang vi spillede i SIFA’s bingoudsendelse på kanal 4, gav det virkelig pote, for studieværten oplyste, at vores CD’er kunne købes ved henvendelse til mig, fortæller Søren Vad. Da Søren efter et par timer kom hjem til Syvsten, hvad hans kone Lilly haft susende travlt, for telefonen havde ikke stået stille siden den oplysning. En travlhed, der fortsatte et godt stykke tid efter, og betød, at Lilly og Søren måtte sætte sig ind i, hvordan man poster CD’er ikke kun i Danmark, men også til både Grønland og Spanien.

Volstrup Harmonikaklub øver hver mandag aften på Sæby Skole. Nu er de igen klar på skolen, hvor nye medlemmer er velkomne til at kigge forbi.

Jubilæet fejres måske med et weekendophold, og selvfølgelig skal der påhæng med.

Formanden har også jubilæum
Den 3. oktober i år kan Volstrup Harmonikaklub fejre 25 års jubilæum. Det er der jo mange klubber, der har haft. Det usædvanlige i Volstrup Harmonikaklub er, at formand Søren Vad har haft posten i alle årene.

– Det har været spændende år med mange gode oplevelser og minder knyttet til, forsikre Søren Vad. Samtidig skal der ikke herske nogen tvivl om, at det også har været et stort arbejde, erkender han, som også har erfaret, at det ikke er en post, der er nem at komme af med. Nu mener han imidlertid godt, at han kan tillade sig at sige posten fra sig til den kommende generalforsamling i begyndelsen af oktober i år.

Søren har brugt utallige timer på klubben, fortæller et af medlemmer Kjeld Pedersen, han er en dygtig leder, uselvisk og meget omhyggelig med alle aftaler. Han er en god kammerat og altid i godt humør, forsikre Kjeld Pedersen og slår fast at Søren Vad er en god ambassadør for klubben, næsten alle kender ham, og forbinder ham med Volstrup Harmonikaklub.

Scrapbøgerne er ført fuldstændig ajour og fortæller deres tydelig historie om en aktiv klub, der helt fra begyndelse var fast besluttet på dens eksistensberettigelse. Iflg. det veltrimmede medlemskartotek har der i alt har været 59 medlemmer i den 25 år lange levetid. Formanden kan også fremvise en ajourført liste over spillesteder og spillelister fra samtlige engagementer orkestret har haft i alle årene.

Formandens ønske
Søren Vad ser da gerne, at gennemsnitsalderen i klubben bliver lidt lavere. – Harmonikaen var jo ikke et særligt populært instrument, men det har ændret sig voldsomt i de sidste 25 år, forklarer formanden, alligevel er det svært at tiltrække yngre kræfter. Det yngste medlem i Volstrup Harmonikaklub er midt i 60’erne, og den eneste, der stadig er aktiv på arbejdsmarkedet, erkender Søren Vad. Han er i øvrigt ikke den eneste i bestyrelsen, der trofast passe sit hver, Kasserer Kaj Stoklund Larsen har næsten været med lige så længe som Søren Vad.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Jubilæum i Volstrup Harmonika Klub ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER