Lokale efterskoler på charmeoffensiv i Aalborg

Lokale efterskoler på charmeoffensiv i Aalborg

26. september 2013 - kl. 11:43 - af

Tirsdag den 24. september var 12 efterskoler fra Vendsyssel samlet på havnefronten i Aalborg til et fælles fremstød for at skabe synlighed for skoleformen forud for Efterskolernes Dag, der afholdes søndag den 29. september kl. 13-17 såvel på de nordjyske skoler, som på skolerne rundt i hele Danmark.

– Skolerne er i en helt anden situation, hvad angår elevsøgning, i forhold til hvad vi oplevede for ganske få år siden, fortæller forstander Mogens Vestergård Pedesen fra Hørby Efterskole og understreger, at man i Nordjylland i ekstrem grad mærker, at gruppen af 14-18 årige unge, som er efterskolernes målgruppe, er blevet mindre – også langt mindre end tilfældet er i landets øvrige.

– Det er i langt højere grad end tidligere nødvendigt for den enkelte skole at finde ind til sit særkende og få fortalt historien om det, så man bliver synligt i billedet af efterskoler, fortsætter Mogens Vestergård Pedersen. Hos os på Hørby Efterskole har det derfor handlet om finde en måde at få fortalt, at et af vore særkender er, at vores daglige undervisning tager udgangspunkt elevernes individuelle læringsstile med det formål, at de skal arbejde sig frem mod en læringsstrategi, hvor de ender med at have forskellige tangenter at spille på alt efter, hvilken læringsmæssig udfordring, de bliver stillet overfor. Det bl.a. udvirket, at vi har udviklet et ’brand promise’, der kort og godt hedder ’Lær som du er’, slutter forstanderen.

Også når det handler om at fortælle, hvad en skole tilbyder af valgfag, er det væsentligt, at det kommunikeres på en tydelig og overskuelig måde over for en familie, der har et ungt menneske, som står for at skulle vælge et år på efterskole. En af udmeldinger på Hørby Efterskole, når dørene åbnes til Efterskolernes Dag, er derfor, at her kan den enkelte elev blande valgfag fra både skolens musik-&dramalinie og fra idrætslinien og endda supplerer dem med de fag, der ligger omkring de to store linier.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lokale efterskoler på charmeoffensiv i Aalborg' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger