Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

25. september 2013 - kl. 0:29 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Store regionale forskelle på boligmarkedet

Danmark

I sidste uge offentliggjorde Realkreditrådet tal for udviklingen på boligmarkedet – den såkaldte Boligmarkedsstatistik. Statistikken udkommer hvert kvartal og viser udviklingen i bl.a. gennemsnitlige kvadratmeterpriser samt antallet af handler. Generelt viser tallene for 2. kvartal, at boligmarkedet er i bedring. På landsplan er priserne på både huse og lejligheder steget det seneste kvartal. Derudover er der også kommet mere gang i antallet af bolighandler. Aktiviteten på boligmarkedet er i høj grad præget af sæson, hvorfor man ikke skal fortolke alt for meget på tallene fra kvartal til kvartal. Når man derimod kigger på udviklingen i forhold til sidste år, viser tallene nogle markante regionale prisforskelle. I næsten halvdelen af landets kommuner har priserne været faldende over det seneste år, og det illustrerer tydeligt, at vendingen på boligmarkedet langt fra er så entydig, som man til tider kan få indtryk af. Disse regionale forskelle bliver endnu tydeligere, når man kigger på priserne på ejerlejligheder. I København er priserne steget med over 15 procent over det seneste år. Dermed er det økonomiske incitament til at flytte ud af København rekordstort. Man kan i øjeblikket købe 3,5 gange så mange kvadratmeter på Vest- og Sydsjælland, som man har i København, hvis man sælger sin lejlighed i København. I år 2000 kunne man købe 2 gange så mange kvadratmeter. Prisforskellen er dermed rekordstor.

Danmarks Statistik udsendte også tal for forbrugertilliden i september. Forbrugertilliden siger noget om forbrugernes syn på den nuværende og fremtidige økonomiske situation. Forbrugertillidsindikatoren faldt fra 5,9 til 4,7. Det var altså ikke særlig positive nyheder om forbruget i Danmark. Men på den anden side var det forventet, at forbrugertilliden ville falde lidt efter meget store stigninger over de sidste måneder. Samtidig er niveauet for forbruget stadig højt. Faktisk så højt, at det signalerer, at forbrugerne anser krisen for mere eller mindre overstået.

Nationalbanken udsendte i sidste uge deres Kvartalsoversigt for 3. kvartal. Nationalbanken forventer nu, at dansk økonomi i år vil vokse 0,3 procent, hvilket er en lille smule lavere end hvad man ventede i 2. kvartal. Nedrevideringen skyldes primært, at væksten i årets første halve år har været lavere end forventet, og er ikke et udtryk for, at Nationalbanken er blevet mere pessimistisk på fremtiden. Næste år skønner Nationalbanken, at dansk økonomi vil vokse 1,6 procent og i 2015 at væksten vil stige til 1,7 procent.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER