Pas på! – Sæson for påkørsler af vildt…

Pas på! – Sæson for påkørsler af vildt…

23. september 2013 - kl. 0:04 - af

Efterårsmånederne oktober og november betyder erfaringsmæssigt en fordobling i antallet af trafikuheld, hvor biler og vilde dyr er involveret, viser tal fra forsikringsselskabet Privatsikring.

Især ved solopgang og solnedgang er der en forhøjet risiko for at påkøre dyr i trafikken.

“Vær derfor ekstra opmærksom på advarselsskiltene, der er sat op i områder, hvor vilde dyr ofte krydser vejbanen, og let samtidig trykket på speederen. Husk at dyr ofte færdes i flok, så ét dyr på vejen bliver tit efterfulgt af flere”, siger Mads Dyhr, afdelingsdirektør for Sparekassen Vendsyssels afdeling i Skagen.

Hvis uheldet er ude, bør man gøre følgende:
Hvis dyret er dødt, er det vigtigt at fjerne det fra vejbanen. Læg dyret i rabatten eller i grøftekanten, så andre trafikanter ikke påkører det eller forsøger at undvige påkørsel af det. Ring derefter til Falck på telefon 70 10 20 30.

Falck vil herefter sørge for, at det døde dyr bliver afhentet.

Hvis dyret har overlevet mødet med bilen, og selv er i stand til at løbe væk fra ulykkesstedet, skal man ikke selv følge efter det. Ring derimod til Dyrenes Vagtcentral på telefon 1812. I den situation er det vigtigt at afmærke stedet tydeligt, så sporet er let at finde. En sweisshundefører vil så blive tilkaldt og forsøge at opspore det sårede dyr.

Hvis dyret stadig er i live, men ikke kan bevæge sig, er det vigtigt ikke at røre dyret, da et såret dyr kan opføre sig aggressivt. Ring i stedet til Dyrenes Vagtcentral.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pas på! - Sæson for påkørsler af vildt...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER