Etablering af sundhedspanel på byrådsmøde

Etablering af sundhedspanel på byrådsmøde

18. september 2013 - kl. 8:56 - af

På dagsordnen for byrådets møde i dag, onsdag den 18.september, står punkt 25 som ”Etablering af sundhedspanel”.

På mødet skal byrådet behandle en skitse med forslag til, hvordan et sådan sundhedspanel kunne sammensættes og fungere.

Ifølge baggrundsmaterialet er formålet med at danne et sundhedspanel at sikre borgerne mest mulig indflydelse og tilfredshed med kommunens indsats på sundheds-området. Det gælder både for privat personer som for kommunens ”primære interessenter”.

Helt konkret bliver det foreslået, at panelet kunne bestå af to dele. Et fast panel med 18 medlemmer. Og et elektronisk panel med op til 200-300 medlemmer.

I det faste panel skulle de såkaldte interessenter forlods have 13 medlemmer. Interessenterne er bl.a. boligforeninger, erhvervsråd, patientorganisationer, praktiserende læge og idrætssamvirket…. De resterende fem pladser skal besættes af almindelige borgere. Men til forskel fra det nuværende Sundhedsråd skal et sundhedspanel være uden deltagelse af byrådsmedlemmer.

Den digitale del af sundhedspanelet er ment som en åben invitation til alle interesserede borgere. Ved at medlemmerne af dette elektroniske panel hvert år udfylder et spørgeskema, vil det være muligt for kommunen at indsamle viden og informationer om borgernes tilfredshed med de aktuelle tilbud.

Næste fase i det samlede sundhedspanels arbejde vil så være et til to årlige ”dialogmøder”.

I disse ”dialogmøder” skal de tre nævnte parter mødes: de 18 medlemmer fra det faste panel, 15-20 åbne pladser for interesserede fra det elektroniske panel og Sundhedsudvalgets 7 medlemmer. Ambitionen er, at der på disse møder diskuteres og udformes ideer til udvikling af det kommunale sundhedsarbejde.

(Sundhedsudvalget er sammensat af syv repræsentanter fra forskellige politiske partier)

Direktør med ansvar for Center for Sundhed og Ældre indstillede til at Sundhedsudvalget anbefaler denne model til godkendelse i Byrådet. På et møde den 11. Juni I Sundhedsudvalget blev det besluttet at anbefale Byrådet denne model.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Etablering af sundhedspanel på byrådsmøde ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger