Kære nydansker – din stemme gør også en forskel

Kære nydansker – din stemme gør også en forskel

17. september 2013 - kl. 0:11 - af

Undersøgelser viser, at ikke alle stemmeberettigede nydanskere gør brug af deres ret til at afgive deres stemme ved valg i Danmark. Det er en skam for os som medborgere når vi vælger, at ikke blive hørt som ligeværdige medlemmer af det samfund vi lever i, og er en del af på både godt og ondt. Samfundet er det rum hvori vi har fundet sammen fordi vi vil hinanden det godt, og fordi vi i dette fællesskab finder tryghed og styrke.

Mange af os er kommet til Danmark fra lande hvor der ikke er en tradition for, at borgernes stemme bliver hørt. Selv ikke på trods af, at den bliver afgivet på valgdagen.

I Danmark bliver folket hørt gennem deres stemmeafgivning, så det også reelt er det danske folk der bestemmer hvad der skal ske i Danmark. Her har forståelsen af ”folkestyre” en helt reel betydning. Danmark har nemlig et af verdens allerbedst fungerende demokratier, og det takket være det danske folks stræben, vilje og beslutsomhed gennem generationer. Mange af os udefrakommende har utallige gange tænkt tanken: Gid, der også var demokrati i de lande, hvor vi oprindeligt kommer fra!

Demokratiet skal dog passes og plejes for ikke at blive svækket, og i værste tilfælde dø ud. Din stemme giver derfor ny næring til demokratiet, og er det bedste bevis på din bevidsthed om vigtigheden af dit medlemskab i et demokratisk samfund vi i fællesskab skal og bør værne om.

Den 19. november er der valg til kommuner og regioner i Danmark. Vær med til at fejre demokratiet ved, at afgive din stemme. Kun herved bliver du hørt, og kun herved bidrager du til demokratiets betydning og opretholdelse.

Bahram Dehghan

Byrådskandidat, Socialdemokraterne Frederikshavn

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kære nydansker – din stemme gør også en forskel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER