Liberal Alliance: <br>Skat og velfærd

Liberal Alliance:
Skat og velfærd

16. september 2013 - kl. 15:00 - af

Redaktionen har modtaget følgende fra Peter Laigaard, byrådsmedlem og spidskandidat Liberal Alliance.

Frederikshavn kommunes skyggeborgmester i nu snart 4 år, Paul Rode Andersen, fra Socialistisk Folkeparti er ude med en skønsang om, hvordan han og hans parti har formået at få Venstre og konservative med på endnu en skattestigning, for at forsvare velfærden.

Politisk er det selvfølgelig imponerende, at den umage konstellation har styret vore kommune i hele byrådsperioden, og måske er borgmesteren i virkeligheden en majonetdukke, som nuværende medlem af folketinget Bent Bøgsted udtrykte det på et byrådsmøde. »I vores valgprogram går vi ikke ind for skattestigninger, det er klart” har borgmesteren således netop udtalt til landsdækkende medier. Gruppeformand Anders Broholm siger han iøvrigt går til valg på at sænke skatten ved alle valgmøder han deltager i! Det gælder så bare ikke lige i Frederikshavn Kommune kan jeg forstå. Venstres program minder derfor mest om en særegen lokal version af “fair løsning”.

Den mest basale form for velfærd er ikke den som kommunen yder! Det er nemlig den som vi hver især har brug for i form af mad og husly samt andre basale fornødenheder. Når skattestigninger skal finansiere, at vi bruger penge på at kommunale p-vagter skal kontrollere om hækken er klippet og andre fantasi projekter har det intet med velfærd at gøre.

Skattestigningerne vil gøre vores ambitioner om at være bosætningskommune endnu sværere at gennemføre, huspriserne vil falde lokalt i vores område, vores handelsliv vil mærke det i form af at folk har færre penge at bruge af. En fortsat negativ spiral vil fortsætte.

Kommunale skattestigninger rammer i øvrig dem med de allerlaveste indkomster allermest. Dette pga. det skrå skatteloft.

I Liberal Alliance går vi til valg på et lokalt skatte og afgiftsstop. Vi bliver nødt til at holde hus med de penge vi har i kommunekassen. Det udgiftspres vi har nu på de kommunale kasser nu vil fortsætte de næste mange år pga. den demografiske sammensætning af befolkningen. Øgede skatter og gældsætning er ikke svaret på disse udfordringer.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Liberal Alliance:
Skat og velfærd '
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger