”Verdens Bedste Nyheder” kommer til Sæby

”Verdens Bedste Nyheder” kommer til Sæby

8. september 2013 - kl. 8:35 - af

Opsigtsvækkende event fredag morgen den 13. september 2013 klokken 6.00 hvor lokale frivillige fra Røde Kors uddeler juicebrikker og aviser ved Sæby Rutebilstation.

Sammen med over 1000 andre frivillige landet over er de med til at hjælpe kampagnen ”Verdens Bedste Nyheder” med at få det positive og måske overraskende budskab ud til danskerne: At indsatsen over for verdens fattige og nødlidende faktisk har skabt markante og varige fremskridt.

Årets nyhed er, at flere end 700 millioner mennesker er løftet ud af fattigdom. Det er mere end halvdelen af verdens fattige, og ifølge FN kan fattigdom helt afskaffe i 2030.

Bag denne kampagne står i fællesskab FN, Danida og godt 90 danske ulandsorganisationer. Blandt andet Røde Kors i Sæby, som står for at give kampagnen liv i Sæby.

Andelen af ekstremt fattige er halveret

Flere end 1000 frivillige i hele landet er med til at udbrede Danmarks største oplysningskampagne, Verdens Bedste Nyheder, til danskerne. Siden 1990 er andelen af ekstremt fattige i verden halveret. I Afrika er hver tredje afrikaner nu middelklasse. 33 procent af Afrikas befolkning har nu overskud til at investere i familiens sundhed og uddannelse. Det betyder, at indsatsen har virket, og at fattigdom faktisk  kan afskaffes.

3 ud af 4 mobiltelefoner findes i u-lande

”Det går fremad på flere punkter i u-landene. For første gang i historien starter lige mange piger og drenge i skole. Og 3 ud af 4 mobiltelefoner findes i u-lande, hvor de gør livet langt lettere for nogle af de allerfattigste, der kan tjene penge og skabe sig en stabil levevej. Det vil de danske udviklingsorganisationer gerne ud og fortælle danskerne fredag morgen over hele landet”, fortæller Thomas Ravn-Pedersen, sekretariatsleder, Verdens Bedste Nyheder.

En kommentar til “”Verdens Bedste Nyheder” kommer til Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “”Verdens Bedste Nyheder” kommer til Sæby”

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Verdens Bedste Nyheder” kommer til Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER