Banker og kreditforeninger støtter forslag

Banker og kreditforeninger støtter forslag

7. september 2013 - kl. 0:31 - af

Tillidsmandskollegiet i Danish Crown fremlagde tirsdag et historisk forslag om at investere op mod 600 mio. kroner af slagteriarbejdernes løn i produktionen af danske slagtesvin over de næste fire år.

Forslaget har mødt bred politisk opbakning, og et begejstret repræsentantskab udtrykte på et møde torsdag stor anerkendelse af medarbejdernes håndsrækning til dansk slagtesvineproduktion.

Også banker og kreditforeninger melder klart ud, at de påskønner slagteriarbejdernes forslag og er parat til at bakke finansieringen af nye stalde op.

– Det her er et fantastisk initiativ. Jeg tror på, at det kan være med til at skabe ny vækst i svineproduktionen. Vi håber også, at der vil være en tilsvarende positiv indstilling fra politisk side, så dem der skal investere kan få de nødvendige tilladelser og vilkår, for der er jo mange ting, der skal hænge sammen, siger Poul Erik Jørgensen, vicedirektør i Nykredit.

De 600 mio. kroner fra medarbejderne bliver placeret i en investeringsfond. Med opbakning fra landmænd og finansieringsinstitutter bliver der samlet set tale om investeringer i svineproduktionen på op mod tre mia. kroner.

– Jeg synes, det er rigtig positivt, at medarbejderne og ledelsen i Danish Crown er kommet op med den her model. Jeg er sikker på, at det vil sætte gang i en hel del projekter, fordi modellen styrker svineproducenternes kapitalgrundlag. En række landmænd står klar med fornuftige projekter, men de er hidtil blevet afvist, netop fordi deres kapitalgrundlag er for spinkelt. De får nogle nye muligheder nu, siger Jens Kr. A. Møller, direktør i DLR.

3 millioner slagtesvin
Forslaget forventes at øge slagtesvineproduktionen med op til tre millioner slagtesvin over de næste fire år. Lykkes det, vil det ikke kun sikre eksisterende danske arbejdspladser, men også at der kan etableres nye.

I løbet af de kommende uger har medarbejderne i Danish Crowns svinekødsdivision DC Pork mulighed for at gennemgå forslaget i detaljer, inden det sendes til afstemning.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Banker og kreditforeninger støtter forslag ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER