Spar Nord Sæby: Prisen stiger på dit F1-lån

Spar Nord Sæby: Prisen stiger på dit F1-lån

6. september 2013 - kl. 6:05 - af

Boligejere i Sæby med de populære rentetilpasningslån skal vænne sig til at betale lidt mere for boliglånet. Det er resultatet af den seneste auktion, hvor rentetilpasningslån for næsten 150 milliarder kroner fik fastsat ny rente.

Nykredit og Totalkredit har nu afsluttet de auktioner, som fastsætter den fremtidige rente på danske rentetilpasningslån. Og for første gang siden april 2011 er resultatet blevet en højere kontantlånsrente på de udbredte F1-lån sammenlignet med det forgangne år, nemlig 0,49 procent mod 0,38 procent ved den tilsvarende auktionen i 2012.

Det får også konsekvenser for de boligejere i Sæby, som har valgt at finansiere sig med et rentetilpasningslån. For boligejere med F1-lån betyder den marginalt højere rente isoleret set, at den månedlige nettoydelse ved et afdragsfrit F1-lån på 1 million kroner stiger omkring 60 kroner, mens den tilsvarende stigning for et F1-lån med afdrag lyder på cirka 20 kroner. Dertil kommer stigninger i bidragssatsen.

– En ekstra tyver eller 60 kroner om måneden per lånt million er selvfølgelig ikke alverden. Men det er værd at hæfte sig ved, at vi nu har brudt en næsten femårig trend med faldende renter til boligejerne, siger Boligansvarlig Camilla Nørgaard i Spar Nord Sæby.

– Og vi forventer, at trenden herfra fortsat vil være stigende renter, og derfor ser vi også den her auktion som en vigtig påmindelse til boligejerne om, at renten på rentetilpasningslån kan gå både ned og op. For vi har jo haft en lang periode, hvor renten på rentetilpasningslån bare er faldet og faldet til et niveau nær 0. Men det ser ud til at være slut nu, uddyber hun.

Ved den aktuelle auktion har realkreditinstitutterne danske rentetilpasningslån for 146 milliarder kroner under hammeren, hvoraf Nykredit og Totalkredit tegner sig for 92 milliarder kroner.

F5-lån stiger mest
De aktuelle auktioner medfører primært rentestigninger for rentetilpasningslån med en lav frekvens på rentetilpasningerne. Det vil eksempelvis sige F5-lån, hvor renten tilpasses hvert femte år. Det skyldes, at renten på F1-lån primært bestemmes af centralbankernes styringsrenter, mens renten på F5-lån i højere grad bestemt af markedsforventningerne.

Mens kontantlånsrenten på F1-lån stiger fra 0,38 procent til 0,49 procent, så stiger renten på F5-lån fra 1,22 procent til 1,68 procent. Det betyder, at et F1-lån på 1 million kroner med afdrag nu koster 3.290 kroner i månedlig nettoydelse, mens nettoydelsen på et F1-lån uden afdrag er 819 kroner. Tilsvarende lyder nettoydelsen på et F5-lån med afdrag på 3.541 kroner og 1.516 kroner uden afdrag.

Anbefaling: Tag springet
Selv om de aktuelle rentestigninger stort set ikke har nogen realøkonomisk betydning for boligejere med F1-lån, så er der alligevel grund til at være opmærksom på udviklingen og overveje, om det er på tide at skifte til et mere rentestabilt lån. Sådan lyder opfordringen fra Camilla Nørgaard.

– De lange renter stiger langt hurtigere end de korte, og derfor bliver det fastforrentede alternativ til rentetilpasningslånet stadig mindre attraktivt. Med andre ord: Hvis du overvejer at tage springet over i fast rente, så bliver du formentlig kun dårligere stillet, jo længere tid du venter, understeger Camilla Nørgaard.

Hun tilføjer, at de fastforrentede lån stadig er særdeles attraktive i et historisk perspektiv, og aktuelt lyder renten på 3,5 procent på det toneangivende, fastforrentede boliglån.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Camilla Nørgaard
Spar Nord Sæby
Telefon: 9689 0422
E-mail: cam@sparnord.dk

Om Spar Nord
Med 335.000 kunder, cirka 1.500 medarbejdere og 78 lokale banker (filialer) over hele landet er Spar Nord blandt de største banker i Danmark. Banken har gennem finanskrisen hvert år leveret trecifrede millionoverskud og landede i 2012 et overskud før skat på 290 millioner kroner.

Spar Nord ejes af flere end 125.000 aktionærer.

For yderligere information se www.sparnord.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Spar Nord Sæby: Prisen stiger på dit F1-lån ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER