Ny sæson med kirkens dagligstue

Ny sæson med kirkens dagligstue

5. september 2013 - kl. 12:33 - af

Fredag d. 6. september begynder en ny sæson med ”Kirkens dagligstue i Mariehuset ved Sæby Kirke, hvor samværet og  det at få snakket sammen over en kop kaffe er vigtigt, men hvor der også hver gang vil være foredrag eller  lignende.

Om eftermiddagen d. 6. september kommer tidligere skoleinspektør Arne Sloth Kristoffersen fra Aalborg, og fortæller om jødernes historie fra de blev fordrevet fra Palæstina i år 70, til staten Israels oprettelse af FN i 1948. Det bliver en beretning om næsten 1900 års udlændighed blandt fremmede, hvor den jødiske tro overlevede, trods mange forfølgelser. Vi kommer også til at høre om jødiske skikke, om livet i ghettoerne, om forfølgelser af jøder i Europa, og om den massive udvandring til USA.

De følgende gange bliver 18. oktober, hvor Solveig og Keld Skovgård viser billeder og fortæller  om ”Grækenland på Paulu´s tid og i dag”, og den 22. november, hvor Hans Jørgen Lysholm fortæller om Joakim Skovgaards freskomalerier i Viborg Domkirke.

Rytmisk gudstjeneste
At vær sig selv, – men ikke være sig selv nok.

Det er overskriften, når der søndag d. 8. september kl. 19.00 er rytmisk gudstjeneste i Sæby Kirke. Gudstjenesten foregår i Sæby Kirkes sideskib, og et band medvirker, både ved selv at synge og spille, men vil også ledsage den fælles salmesang, der består af nyere rytmiske salmer. De rytmiske gudstjenester er for unge, men også for andre, der gerne vil deltage i en lidt anderledes gudstjeneste. Der bliver rytmisk gudstjeneste igen 10. november.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny sæson med kirkens dagligstue' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger