Kommunen høster frugterne af en fokuseret indsats

Kommunen høster frugterne af en fokuseret indsats

4. september 2013 - kl. 15:18 - af

Det lokale erhvervsliv kvitterer Frederikshavn Kommune for en offensiv og fokuseret erhvervspolitisk indsats. I DIs erhvervsklimaundersøgelse, som offentliggøres i dag, rykker kommunen 32 pladser frem blandt landets bedste erhvervskommuner.

I erhvervsklimaundersøgelsen vurderer DIs medlemsvirksomheder, hvordan de oplever Frederikshavn som erhvervskommune. De virksomheder, der har deltaget i undersøgelsen, oplever, at der er sket fremskridt på samtlige ti indikatorer, de har vurderet kommunen på.

Borgmester Lars Møller glæder sig over, at virksomhederne samlet set vurderer Frederikshavn Kommune som en langt mere erhvervsvenlig kommune end sidste år.

”Resultatet viser, at en tæt kontakt og dialog imellem virksomhederne, kommunen, Erhvervshus Nord og øvrige aktører, er afgørende for, om vi lykkes med at skabe mere omsætning og flere private arbejdspladser i Frederikshavn Kommune. Byrådet har fået en helt anden indsigt i, hvad det er for udfordringer, virksomhederne står overfor, efter vi har mødt dem i forbindelse med et byrådsseminar og hørt om de udfordringer, de er optaget af”, udtaler borgmester Lars Møller.

Kommunen rykker helt tæt sammen med erhvervslivet og arbejdsmarkedets parter omkring kommunens udfordringer og vækstmuligheder.

”Vi har eksempelvis lige nu fokus på, hvordan vi sammen kan fastholde og øge en svineproduktion i vores kommune – både for at øge beskæftigelsen indenfor fødevareindustrien og sikre mulighed for investering i vedvarende energi via et biogasanlæg. Vi er i dialog om at skabe vækst indenfor svineproduktion, og det, at vi tænker højt og handler sammen med erhvervslivet, tror jeg er vejen frem”, siger borgmester Lars Møller.

Undersøgelsen peger på, at adgangen til kvalificeret arbejdskraft, er et af de felter, hvor der fortsat skal ydes en særlig målrettet indsats.

”Vi ved fra bl.a. de maritime virksomheder, at de har svært ved at tiltrække kompetent arbejdskraft, og udfordringen bliver kun større de kommende år. Virksomhederne i Vendsyssel kommer meget snart til at mangle 2.700 håndværkere. Derfor samarbejder vi tæt med erhvervsuddannelserne og de øvrige kommuner i Vendsyssel og opfordrer virksomhederne til at oprette de nødvendige praktikpladser. Vi er i tæt dialog med de lokale uddannelsesinstitutioner og Undervisningsministeriet om udviklingen af erhvervsuddannelserne for at sikre virksomhederne den arbejdskraft, de har brug for i fremtiden”, siger kommunaldirektør Mikael Jentsch.

I forhold til den kommunale velfærdsservice, som dækker folkeskoler og adgang til børnepasning, er kommunen hoppet 54 pladser frem til en placering som nummer 23.

”Frederikshavn Kommune har de sidste tre år investeret massivt i forhold til vores skole- og dagtilbud. Vi har både investeret i bygninger og i at højne kvaliteten i tilbuddene ud fra en overordnet målsætning om at fremtidssikre de kommunale servicetilbud og at sikre en moderne bygningsmasse, der er bæredygtig set fra båden en pædagogisk, økonomisk og energi- og miljømæssig synsvinkel. Det er disse investeringer, vi nu begynder at høste gevinsten af”, udtaler borgmester Lars Møller.

Kommunale rammevilkår er den eneste kategori, Frederikshavn Kommune går tilbage på.

”De kommunale rammevilkår dækker mange forskellige forhold. Noget har vi ikke selv indflydelse på, og andet kan vi påvirke gennem en offensiv, fokuseret erhvervspolitik og fortsat tæt dialog med virksomhederne. Denne indsats vil vi fortsætte med at prioritere højt fremover”, slutter borgmester Lars Møller.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen høster frugterne af en fokuseret indsats' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER