Hvorfor skal ældre betale for mad, de ikke spiser?

Hvorfor skal ældre betale for mad, de ikke spiser?

3. september 2013 - kl. 11:56 - af

Det er spørgsmålet fra Ældrerådet i Frederikshavn Kommune til Socialudvalget på et møde på onsdag.

Bor man i plejebolig betaler man 100 kroner om dagen for mad, uanset om man spiser det eller ej, eller om man spiser aftensmaden eller frokosten hos familien, så skal der betales fuld pris, fortæller P4Nord.

”Det er blevet en principsag for Ældrerådet. Skal man virkelig betaler for ydelser man ikke får. Folkepensionen er jo ikke for stor i forvejen”, siger Hanne Andersen, der er formand for Ældrerådet i Frederikshavn Kommune

Af kommunens budget for 2014 fremgår det, at ældre i plejeboliger skal betale 3.400 kr. om måneden for mad. Uanset om de så rent faktisk spiser alle de måltider de betaler for.

”I budgettet kan vi læse, at beboere i handicap-boliger får penge tilbage, mens beboere i plejeboliger skal betale fuld pris. Det synes vi er forskelsbehandling, og det er derfor Ældrerådet går ind i sagen”, siger Hanne Andersen.

I morgen, onsdag, vil Ældrerådet på et dialogmøde beder socialudvalget om en forklaring.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hvorfor skal ældre betale for mad, de ikke spiser?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER