Indvielse af ny akutlægebil i Vendsyssel

Indvielse af ny akutlægebil i Vendsyssel

30. august 2013 - kl. 9:26 - af

Fra september rykker Region Nordjyllands nye akutlægebil ud fra Sygehus Vendsyssel. I bilen sidder både en læge og en paramediciner, og det betyder en styrkelse af det akutte beredskab i Vendsyssel.

Den nye akutlægebil har base på Sygehus Vendsyssel i Hjørring, og den bemandes med anæstesilæger fra sygehuset.
Akutlægebilen rykker ud med 1-2 minutters varsel og kan være hurtigt fremme ved sygdom og ulykke.

– Det betyder en klar forbedring af den præhospitale indsats for borgerne. Når vi kommer to personer ud, kan vi iværksætte lægebehandlingen på skadestedet med det samme. Vi kommer således til at styrke det gode beredskab med paramedicinere, som findes i dag, forklarer klinikchef Per Henrik Lambert fra Klinik Anæstesi, Sygehus Vendsyssel.

Hvor lægen kan gøre en forskel
Borgerne kan have stor gavn af, at den avancerede lægelige diagnostik og behandling starter allerede i hjemmet / på skadestedet. Den lægelige kompetence kan være livreddende ved f.eks. avanceret luftvejshåndtering, behov for ekstern pacemaker, akutbehandling af svær blodforgiftning, primærbehandling af ukontrollabel indre blødning osv.

Ved mindre alvorlige tilstande vil det være muligt at færdigbehandle patienten i hjemmet eller på skadestedet og således spare personen for et besøg på sygehuset.

Er den tilskadekomne/syge livløs, skal man som privatperson aldrig tøve med at forsøge genoplivning. Når akutlægebilen når frem, kan lægen så vurdere, om redningsberedskabet skal overtage og fortsætte genoplivningsforsøgene. Ved ulykker med mange implicerede betyder det f.eks., at redningsmandskabet kan koncentrere ressourcerne og indsatsen om de levende.

Samtidig giver akutlægebilen mulighed for øget sammenhæng i patientens forløb, da lægen fra akutlægebilen kan følge patienten til behandling på Akutmodtagelsen.

Attraktiv arbejdsplads
Pengene til at etablere en akutlægebil blev bevilliget sidst i maj i år. Dermed har der været ganske kort tid til at få ansat de ekstra anæstesilæger, der skal bemande bilen.

– Der har heldigvis været stor interesse for de nye stillinger, og der er heller ingen tvivl om at muligheden for at arbejde præhospitalt, gør det ekstra attraktivt for speciallæger at søge til Vendsyssel, siger Per Henrik Lambert.

Tre årig periode
Akutlægebilen forventes af have 2000 ture om året, og etableringen af den blev muligt efter at Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse bevilgede knap 29 mio. kr. De penge har gjort det muligt at konvertere den tidligere paramedicinerbil til akutlægebil i en tre-årig periode. Inden bevillingen udløber vurderes det fortsatte behov.

Akutlægebilen i Vendsyssel er den anden akutlægebil i Region Nordjylland. Der har siden 1994 været en akutlægebil med base i Aalborg.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Indvielse af ny akutlægebil i Vendsyssel' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger