”Motion for dig” – Et nyt motionstilbud i kommunen

”Motion for dig” – Et nyt motionstilbud i kommunen

29. august 2013 - kl. 0:17 - af

Er du interesseret i et særligt tilrettelagt motionstilbud, så afholdes der tre inspirationsmøder med oplæg omkring rehabilitering i Frederikshavn Kommune og motionens betydning for dig, der lever med kronisk sygdom.

MOTION FOR DIG er et nyt samarbejde mellem fem patientforeninger. Hjerteforeningens Lokalkomite i Sæby, Hjerteforeningens Lokalkomite i Frederikshavn, Kræftens Bekæmpelse, Diabetesforeningen, Gigtforeningen og oplysningsforbundet LOF med det formål at skabe de bedste betingelser for at leve et sundt og aktivt liv for borgere i Frederikshavn kommune. Det nye samarbejde vil fokusere på oplysning og aktiviteter der understøtter fællesskab og netværksdannelse, som fremmer motivationen til at leve det sunde, det aktive og det gode liv.
MOTION FOR DIG er et særligt tilrettelagt kursustilbud for dig, der allerede har deltaget i den kommunale rehabilitering eller som er i risiko for at få kronisk sygdom. Et tilbud som udbydes geografisk tre steder i de kommunale sundhedscentre – over 10 mødegange til en mindre egenbetaling.

’Vi ønsker at tage et socialt ansvar for de udfordringer, vi som samfund står overfor i de kommende år. Nogle borgere har brug for ekstra hjælp og vi vil gerne være med til at give et særligt træningstilbud til de borger, som ønsker at fortsætte træning i særlige trygge rammer efter et genoptræningsforløb, og vi er rigtig glade for at kunne gøre det i samarbejde med patientforeningerne’, siger skoleleder i LOF, Finn Bang.

Hjerteforeningens Lokalkomite i Sæby er en af de fem patientforeninger, som LOF samarbejder med, og de mener at samarbejdet kommer den enkelte patient/pårørende til gode: Patientforeninger og aftenskoler har en anden tilgang til borgerne end det offentlige, og mange patienter vil gerne fortsætte træning efter udløbet af det formelle behandlingssystem. LOF har erfaring med at udbyde kurser og kontakten til dygtige undervisere, udtaler næstformand i Hjerteforeningens Lokalkomite i Sæby, Merethe Gaardbo.

Opstartsmøde holdes i Spar Nord, Vestergade 3, Sæby – l. sal – den 3. september kl. 19.30
Ingen tilmelding. Alle interesserede er velkommen og der er gratis adgang.

Det første træningshold MOTION FOR DIG starter den 18/9 2013, kl. 16:00 i Sundhedscenter Sæby, Sæbygårdsvej 15.
Underviser er fysioterapeut Peter VAldemar Sørensen.

Tilmelding til LOF Frederikshavn. Tlf. 98401684/22463307
www: frederikshavn.lof.dk

Baggrund
Frederikshavn Kommunes sundhedspolitik peger på vigtigheden af, at
en sundhedspolitik skal gøre en forskel i borgernes liv. Et resultat opnås bedst ved et samarbejde mellem borgere og kommune. Sundhedsprofilen fra 2010 viser at 73 % af de fysisk inaktive og lettere motionerende gerne vil bevæge sig mere, så der er god grund til at udvikle flere motionstilbud til borgerne i Frederikshavn, særlig dem der bygger på gode fællesskaber.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '”Motion for dig” – Et nyt motionstilbud i kommunen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger