Sparekassen Vendsyssel: Skal renten være fast eller variabel?

Sparekassen Vendsyssel: Skal renten være fast eller variabel?

26. august 2013 - kl. 0:13 - af

Det historisk lave renteniveau er nærmest blevet en integreret del af vores hverdag, men på det seneste er der sat spørgsmålstegn ved, hvor længe det kan fortsætte. Derfor kan det nu vise sig at være et velvalgt tidspunkt at få lavet et ’lånetjek’ og få afklaret, om du har det rigtige lån også set i forhold til et mere langsigtet perspektiv.

Vi har gennem de seneste år oplevet faldende renter, og nu er det efterhånden blevet en selvfølge, at vi har et historisk lavt renteniveau. Opfattelsen er blevet forstærket af renteudviklingen hen over foråret, indtil den amerikanske centralbank (FED) i forsommeren meldte ud, at man nu vil udfase støtteprogrammerne. Det fik en tydelig effekt på markedet, med pænt stigende renter til følge over ganske få dage.

Den rentebevægelse minder os om, at træerne, heller ikke på rentefronten, vokser ind i himlen. I skrivende stund forsøger den amerikanske centralbank at gyde lidt olie på vandene, og det har tilsyneladende haft en vis beroligende effekt, med let faldende renter som resultat. Obligationsmarkedet syntes dog mere nervøst i forsøget på at tyde signalerne fra centralbankerne generelt.

Renten på rentetilpasningslån har ligget pænt under renten på fastforrentede lån gennem lang tid, hvilket naturligt har medført, at mange har foretrukket rentetilpasningslånet. Trods det højere niveau vil den faste rente i dag ikke ligge langt over niveauet for rentetilpasningslån, hvis der kommer et par rentestigninger hen over efteråret. Samtidig har det fastforrentede lån en indbygget sikring af friværdien i huset, da værdien af det fastforrentede lån vil falde, hvis renten stiger. Dette sker pga. kursfald på de obligationer, som ligger bag det fastforrentede kreditforeningslån.

”Har du i dag et rentetilpasningslån kan du også ”fastlåse” renten for en længere årrække, f.eks. 3 år eller 5 år. Denne sikring af renten i en længere periode koster kun en lille rentestigning i forhold til at fastlåse renten i 1 år, og dermed kender du din ydelse til kreditforeningen i en længere periode. Denne ”fastlåsning” har du mulighed for hver gang, at dit lån skal have ny rente (refinansieres). På dette tidspunkt kan du også ændre din afdragsprofil på kreditforeningslånet – altså vælge at begynde at betale afdrag på dit kreditforeningslån eller måske springe nogle afdrag over pga. ændringer i din dagligdag”, siger Lars Høst, chef for Sæby afdeling, og fortsætter:

”Boligen udgør en stor del af dine faste månedlige betalinger, og derfor er det altid en god idé, at du kigger dine kreditforeningslån efter med jævne mellemrum. I sparekassen står vi altid klar med gode råd og vejledning om din boligøkonomi”.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sparekassen Vendsyssel: Skal renten være fast eller variabel?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER