Lægerne bliver taget som gidsler i sagen om Sundhedshuset

Lægerne bliver taget som gidsler i sagen om Sundhedshuset

26. august 2013 - kl. 13:19 - af

Først hjælper både Regionen og Frederikshavn kommune lægerne Jenny Østergaard og Thomas Mølgaard, med en ændring af lokalplanen, så der fra Aahaven må drives lægeklinik, og en handel var næsten på plads, men nu har Regionen åbenbart fået kolde fødder.

Det ser nemlig ud til, at Regionen nu alligevel ikke at vil sælge til lægerne, selvom det så ud som blot en formssag, inden handlen var i orden, og det tomme hus Aahaven kunne bruges til lægeklinik, og spare kommunen for en masse skattekroner.

Det hele skyldes, det nye sundhedshus. Her vil resten af de andre af byens i alt 8 læger heller ikke flytte ind, og en forespørgsel blandt andre unge læger, som kunne tænke sig at flytte til Sæby, viser, at de heller ikke er interesseret i at bruge det nye sundhedshus. Nu bliver lægerne Østergaard og Mølgaard så i stedet betragtet som konkurrenter til det nye sundhedshus.

Det er ikke gratis at have Aahaven stående tom nu på andet år. Det koster ca. 130.000 kr. pr. år, her til kommer så alle omkostningerne i forbindelse med et forsøg på at sælge bygningen. I alt er disse omkostninger ind til videre løbet op i ca. 4-500.000 kr., som skal betales af borgernes skattekroner.

”Etableringen af sundhedshuset er en del af den regionale strategi, der skal gøre det attraktivt at være praktiserende læge i Region Nordjylland”, siger Ulla Astman. Men hvad er det værd, hvis huset kommer til at stå mere eller mindre tomt og uden læger?

Se mere om sagen i aftenens udsendelse på TV2Nord.

2 kommentarer til “Lægerne bliver taget som gidsler i sagen om Sundhedshuset” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Lægerne bliver taget som gidsler i sagen om Sundhedshuset”

 • Søren Kristiansen

  Mon ikke det er på tide politikerne begynder at bygge broer til befolkning og erhvervsliv. Både billigere og mere fornuftigt byggeri end det vi oplever for tiden.

 • Torben Jacobsen

  Det lyder da rigtig dejlgt med et helt nyt sundhedshus.

  der er da vist ikke nogle af læger/lægehuse her i sæby der kan prale af at de har

  nye flotte og hensigts mæssig indrettede lokaler.

  Hvis alle sæby læger samles i et hus, kunne de måske deles om nogle af

  iinvesteringerne i udstyr. Feks kan man ikke få vacinations insprøjtninger for

  høfeber i sæby fordi de ikke har der rigtige udstyr, så vi må køre til Ålborg.

  alt i alt drejer det hele sig om penge.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Lægerne bliver taget som gidsler i sagen om Sundhedshuset' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER